PRM Deva

"Pentru a trai o viata ce ti-a fost daruita, esti dator sa o meriti, ca om si ca neam, in fiecare clipa" N.Iorga

2009

Vezi arhiva convorbiri:
2012 2011 2010 2009

73 comentarii la “2009

  1. PRM
    16 octombrie 2008

    Partidul România Mare saluta ridicarea la lupta sindicala, dupa aproape 4 ani de acalmie, a populatiei. Numai asa, prin revendicari directe si ample miscari de protest, se mai poate schimba ceva în tara asta. Românii au tot dreptul sa ceara marirea salariilor. Si va spun si o prima sursa de finantare: nationalizarea Companiei PETROM, care a fost vînduta la straini cu cca 660 de milioane de dolari dar, în realitate, ea valoreaza cca 20 de miliarde de dolari. Vorba aia: acolo sînt banii dvs.! Momentul e prielnic, avînd în vedere ca si în SUA, ca si în alte tari, s-a trecut la nationalizarea unor banci, ca solutie de avarie. Aici sa vedem daca ,,patrulaterul negru” PNL-UDMR-PSD-PC vrea binele Poporului Român sau, dimpotriva, joaca un teatru de marionete, ieftin si stupid, pîna se va vedea cu sacii-n caruta.

  2. PRM
    16 octombrie 2008

    Sloganul electoral al partidului nostru:
    ,,NOI N-AM FOST LA GUVERNARE –
    VOTATI ROMÂNIA MARE!”.
    Fiindca aceasta e realitatea: nu noi sîntem vinovati de dezastrul tarii, fiindca nu noi am fost la Putere, ci toate celelalte partide. Mesajul cuprins în acest distih mobilizator e foarte limpede: daca vor sa scape de acest cosmar, care dureaza de aproape 20 de ani, românii trebuie sa iasa, masiv, la vot, si sa stampileze Vulturul Cruciat. E singura sansa ca, indiferent cît se va fura la alegeri, PRM sa intre în Parlament si sa continue batalia pentru România. Altminteri, tara asta va fi, iremediabil, pierduta. Si gînditi-va ca va trebui sa plateasca, în anii urmatori, datoria externa, care acum a ajuns la 56 de miliarde de euro! Din ce bani? Si care economie va produce acesti bani, stiindu-se bine faptul ca economia reala nu functioneaza decît în capul plin de fite si de motociclete Harley-Davidson, al lui Tariceanu, iar daca exista o crestere, aceea e nesanatoasa. Mai anunt ca, în aceasta perioada, sediile PRM din toata tara sînt, efectiv, luate cu asalt de oameni care se înscriu în formatiunea noastra. Chiar acum, la aceasta Conferinta de Presa, se afla nu mai putin de 17 sefi de filiale judetene ale fostului Partid Socialist al Muncii, care l-au urmat pe deputatul Ion Sasu si s-au înscris în PRM. În acelasi timp, va mai comunic ca pe listele electorale ale PRM vor candida oameni de valoare din Uniunea Nationala ,,Vatra Româneasca”, dar si din Partidul Alianta Socialista si din alte formatiuni. Usile PRM sînt deschise pentru toti patriotii, dar ei trebuie sa se grabeasca, fiindca mai e putin pîna la alegeri si, vorba unui titlu de carte, timpul nu mai are rabdare.

  3. Vasi M.
    19 octombrie 2008

    Felicitari pentru idee!As fi apreciat si mai mult daca l-ai fi creat ceva mai devreme,nu in preajma campaniei electorale.Adicatelea nu ca instrument electoral.Orisicat,succes la alegeri!

  4. Mircea Nicolae Mincea
    19 octombrie 2008

    Blogul vine la sugestia unui bun prieten, idee materializata tot prin bunavointa acestuia. Sper si eu sa fie una fructuoasa.
    Oricum, multumesc pentru aprecieri!

  5. Elena Panaite
    21 octombrie 2008

    Sa inteleg ca vei candida la functia de deputat in circumscriptia Deva?…. este admirabil.
    Am cateva intrebari:
    1. Daca vei fi deputat, cum vei vota in Parlamentul Romaniei, conform propriei constiinte sau conform instructiunilor date de conducerea de partid?
    2. Cum definesti: coruptia, corupti si lasii?
    3. Cunosti cazuri de acte si fapte de coruptie petrecute la nivelul circumscriptiei electorale in care candidezi? ex.?

  6. AVRAM COSTEL
    21 octombrie 2008

    Bravo , Mircea
    Cineva spunea ca e putin tarziu acum.Poate .Dar daca isi va face efectul si vei putea sa aduci la cunostinta oamenilor ce pot face cei de la PRM, cei din generatia tanara si ca filonul national nu moare inseamna ca am mai facut un pas inainte spre disperarea unora.Inainte Mircea…..

  7. Elena Panaite
    23 octombrie 2008

    dl. Costel Avram,

    Nu este prea tarziu….cu o singura conditie….daca pornesti pe drumul cel bun….

  8. AVRAM COSTEL
    23 octombrie 2008

    Pentru ELENA Panaite
    Sunt sigur ca drumul este cel bun dar depinde cu ce mergi pe el……………cu dacia ……sau cu mercedesul………………
    Una este sa pornesti cu sute de mii de euro la drum si alta este sa pleci cu cateva sute de lei….
    Noi de la PRM pornim cu ganduri bune si cu credinta ca putem face mai mult…………..

  9. Elena Panaite
    23 octombrie 2008

    Da, intradevar, acum, aveti dreptate…

  10. Ovidiu LAPUSNEANU
    24 octombrie 2008

    Partidul România Mare a solicitat preşedintelui Traian Băsescu să consulte Parlamentul şi să stabilească organizarea unui referendum pentru scoaterea UDMR în afara legii, informează Mediafax.

    Potrivit lui Gheorghe Funar, referendumul naţional ar fi organizat pe 30 noiembrie, când românii s-ar putea prezenta în număr mare pentru a vota scoaterea în afara legii a UDMR şi a evita astfel „dezmembrarea teritorială a României”.

    Funar consideră că acesta va fi „un examen greu” pentru preşedintele Băsescu, dar şi pentru partidele PDL, PNL, PSD şi PC, care au fost, fiecare, „fraţi cu UDMR la guvernare la un moment dat”.

    „În cazul unui referendum naţional, care decide scoaterea în afara legii a UDMR, această uniune nu va mai avea niciun reprezentant în Parlament, nici la Guvern, nici la prefecturi, consilii locale sau judeţene. Degeaba se prezintă la alegeri UDMR pentru că se aplică rezultatul referendumului”, a afirmat peremistul, acre a avertizat că există posibilitatea creării unui stat autonom în cele trei judeţe din Secuime „după modelul Kosovo”.

  11. maximus interditus
    27 octombrie 2008

    udmr e inca pe scena pt ca asa ni s-a dictat. banali contopisti, nu facem decat sa luam la cunostinta de ce ni se impune. nu era nevoie de referendum pt scoatere udmrului de pe scena, trebuia doar sa participam masiv la vot.

  12. Mircea Nicolae Mincea
    30 octombrie 2008

    Pentru Elena Panaite

    Un scurt raspuns la intrebarile tale:

    1. In politica (ca si in viata de zi cu zi) nu cred ca trebuie sa instituim niste reguli absolute, impermeabile, niste porunci (privite in viziune religioasa). Asta cu atat mai mult cu cat inca nu am ajuns in mod efectiv in Parlamentul Romaniei, fiind doar un aspirant.
    Ce pot insa se te asigur (si poate stii asta) este aceea ca, in general, fac ceea ce imi dicteaza constiinta si lucruri in care cred cu adevarat. Desigur, se pot ivi situatii in care credinta mea intra in disonanta cu lucruri care depasesc limitele fiintei mele, depaseste nivelul peste care demnitatea mea este afectata.
    In concret, voi pune intotdeauna in prim-plan interesul national, chiar daca opinia mea este diferita. Voi cauta din acest punct de vedere sa urmez calea pe care au pasit regii Carol I si Ferdinand Intregitorul in preajma primului razboi mondial, care au decis a actiona in interesul Romaniei (pentru faurirea Romaniei Mari), chiar daca afinitatile lor erau inspre cealalta tabara.

    2. Coruptia, coruptii si lasii sunt niste constante, fac parte din conditia umana. In orice comunitate umana exista astfel de manifestari si, intr-un fel, fiecare dintre noi poate fi in anumite momente corup si las. Desigur, exista o anumita gradatie si, evident, limitele barometrului poate defini un caracter. Am sa inchei cu o vorba de spirit care ne indeamna sa facem doar acele compromisuri care nu ne compromit.

    3. Am auzit, am vazut si am prevenit multe faradelegi in jurul meu. Nu putem sa le oprim cu desavarsire si de multe ori nu avem instrumentele necesare sa le impiedicam. Trebuie sa avem incredere in institutiile care trebuie sa aplice legea si sa luam atitudine impotriva oricarui abuz. Eu am tras cateva semnale de alarma in aparitiile publice, insa trebuie sa astept momentul in care vocea mea se va face mai puternic simtita in societate. Nu mi-e teama de nicio lupta in slujba adevarului.

  13. Mircea Nicolae Mincea
    30 octombrie 2008

    Pentru Costel Avram

    Va multumesc pentru increderea pe care mi-o acordati de atatia ani. Va asigur ca si reciproca este valabila. Sper sa constituim un tandem deosebit pentru comunitatea locala, eu in calitate de deputat, iar dumneavoastra de senator.

  14. Mircea Nicolae Mincea
    30 octombrie 2008

    Pentru maximus

    Eu cred ca rolul nostru este acela de a reaprinde constiinta romanilor, de a-i face sa se apropie de valorile pe care ei insisi le-au creat in milenara existenta. Cred ca doar plecand de la national putem ajunge la universal. Ecce Homo!, o exclamatie pe care mi-am reamintit-o intr-un dialog cu un bun prieten si care cred ca se potriveste in aceasta interventie.

  15. mihai muresan
    31 octombrie 2008

    nervi tari si multa rabdare in campania ce tocmai a inceput! succes, domnule mircea, si coloana vertebrala!

  16. sorin
    31 octombrie 2008

    > Se spune ca, la facerea lumii, Dumnezeu, pentru a-i ajuta pe oameni sa prospere, a hotarit sa dea fiecaruia cite doua virtuti. Si asa fu.
    > – pe elvetieni i-a facut ordonati si respectuosi fata de legi
    > – pe englezi – perseverenti si studiosi
    > – pe japonezi – muncitori si rabdatori
    > – pe francezi – culti si rafinati
    > – pe spanioli – veseli si ospitalieri
    > Cind ajunse la romani,se intoarse catre ingerul care scria si-i zise:
    > ‘Romanii vor fi inteligenti, cinstiti si PSD-isti’
    > Cind termina facerea lumii, ingerul ii atrase atentia:
    > ‘Doamne,ai dat tuturor popoarelor cite doua virtuti iar romanilor trei;
    in > acest fel ii vor depasi si exploata pe toti ceilalti’.
    > ‘Aoleu, asa e! Ai dreptate! ‘
    > Da, dar virtutile dumnezeiesti o data acordate, nu se pot lua inapoi;asa ca,
    > ‘Fie, romanii sa aiba trei virtuti! Doar ca nimeni nu va putea avea mai
    mult de doua in acelasi timp!’
    > Si astfel iata ce s-a intimplat:
    > Romanul care e PSD-ist si cinstit, nu poate fi inteligent.
    > Cel care e inteligent si PSD-ist, nu poate fi cinstit.
    > Iar cel care e inteligent si cinstit nu poate fi PSD-ist.

  17. Ana
    1 noiembrie 2008

    Uau! Maaama, Mirceaaa!!! Super tare! Ma bucur din suflet ca faci chestia asta! Sper sa si ajungi acolo, ba chiar mai departe!
    Cu toate astea, … ma scoti din sarite! Planuiam sa stau in casa la alegeri, deja aveam program! Acuma trebe sa merg sa te votez…hi hi hi! Ei, lasa stiu ca meriti efortul. Mult succes! Am incredere ca o sa iasa ceva bun din asta.

  18. grasu
    2 noiembrie 2008

    Pentru oameni ca tine, TREBUIE sa mergem sa votam. PRM-ul are oameni de valoare care merita sa ajunga in parlament. Succes si cât multe voturi.

  19. av. radu florin
    4 noiembrie 2008

    ce poate fi mai frumos decat sa ai un asemenea coleg – asociat …

    sunt mandru de tine!

    felicitari, mircea si mult succes!

    oricum, daca nu acum, poate data viitoare.

    av. radu florin.

  20. Vasi M.
    4 noiembrie 2008

    Daca nu acum, atunci cand?
    Daca nu aici, atunci unde?
    Daca nu tu, atunci cine? :)

  21. slabu'
    7 noiembrie 2008

    Dar cu ce oferta electorala vine domnul Mircea? Ce propune si ce sorti de izbanda crede ca va avea in contextul politicii actuale? Crede domnul Mircea ca se mai poate reforma clasa politica si odata cu ea si nivelul de trai se va schimba?

  22. Shaman Xtra
    9 noiembrie 2008

    Pe piata politica nu exista oferte de dat si numai de luat.Politicianul romanesc e pus pe capatuiala intr-un mod genetic.De-aia nu mai votez da-o dracu de politica.

  23. Elena Panaite
    12 noiembrie 2008

    Am retinut din raspunsurile tale postate pe blog urmatoarea fraza:” Nu mi-e teama de nicio lupta in slujba adevarului.”
    Eu te cunosc si stiu ca spui adevarul. Mai stiu si ca prin intermediul acestui blog vrei sa te cunoasca cat mai multi oameni…iata deci de ce te rog sa dai exemple de oameni si faptele lor de coruptie petrecute in circumscriptia in care vrei sa fii ales deputat.

  24. presa preseaza...
    15 noiembrie 2008

    Iacata razmerita in ajun… Carevasazica toti cei ramasi au legatura cu … dictatorul… http://alegeriparlamentare2008.ro/emain/articolul/827527/Conducerea-PRM-Petrosani-a-trecut-la-PD-L

  25. stirea zilnica
    17 noiembrie 2008

    Model de presedinte de filiala judeteana PRM:

    http://www.ziarultricolorul.ro/articole.php?aid=18065

  26. PRM
    18 noiembrie 2008

    Importantă victorie a PRM împotriva şovinismului unguresc!

    Ieri, Biroul Electoral Central a dat cî ştig de cauză Partidului România Mare, care a cerut interzicerea Referendumurilor ungureşti în ziua alegerilor – 30 noiembrie. În mod concret, BEC a redactat o Hotărîre prin care nu se permite organizarea unor astfel de acţiuni în judeţele Harghita, Covasna şi Mureş. Felicitări!

  27. stirea zilnica
    28 noiembrie 2008

    Aceasta e ultima şansă de salvare a României

    Autor : Dr. CORNELIU VADIM TUDOR Vicepreş edinte al Senatului României Preşedintele Partidului România Mare (Mesajul a fost prezentat la TVR 1 joi, 27 nov. 2008)

    Stimaţi compatrioţi, mă prezint în faţa voastră, din nou, cu un Mesaj electoral, cu acelaşi sentiment de mîhnire sufletească pe care l-am trăit în urmă cu 8 ani – mai exact, în decembrie 2000. Eram finalist al alegerilor prezidenţiale. Ştiam că voi fi furat ca-n codru. Plutea în aer marele jaf care avea să se întîmple. Atunci, pe un post privat de Televiziune, un actor cabotin şi plătit cu bani grei, îi speria pe români cam aşa: ,,Dacă va ieşi Vadim preşedinte, va fi nenorocire, americanii ne vor bombarda şi vom mînca şobolani din gunoaie şi ruine. Daţi-vă seama ce faceţi!” – am încheiat citatul, din memorie. Şi s-au inversat scorurile. Cine i-a verificat pe ei? Unde să reclam? Astfel s-a instalat la Palatul Cotroceni, pentru a treia oară – total ilegal – bătrînul meu contracandidat. În cei 4 ani care au urmat Mafia a pus stăpînire pe toată ţara! Efectiv, s-a dat drumul la jaf. Jaf care avea să fie desăvîrşit în perioada următoare, 2004-2008. Dacă în anul 2000 bandiţilor le-a trecut glonţul pe la ureche – după expresia lor favorită – în anul 2004 au făcut tot posibilul să nu mai transpire de emoţie, aşa că m-au furat suficient de mult încît să nu mai ajung în finală. Aşa s-a şi întîmplat. Nu e un secret că Traian Băsescu a devenit preşedinte al României cu voturile a 250.000 de membri şi simpatizanţi ai PRM – asta au demonstrat-o studiile realizate de mai multe institute. Nici pînă azi Băsescu nu mi-a mulţumit. Dimpotrivă, s-a năpustit asupra mea în stilul lui. Nu ştiu ce imbolduri creştine, pornite din adîncul fiinţei mele, mă fac să nu fiu supărat pe acest om. Românii au o vorbă: ,,La barza chioară îi face Dumnezeu cuib”. Şi eu, şi PRM am mai trecut prin momente dificile – cum a fost, de pildă, încercarea lui Emil Constantinescu şi Valeriu Stoica, în perioada 1998-2000, de a scoate în afara Legii PRM şi de a-mi înscena 40 de procese – dar, cu ajutorul bunului Dumnezeu, toate s-au rezolvat. Mişcarea naţională merge înainte. Trebuie să fie cineva complet nebun să faciliteze intrarea în Parlamentul României a organizaţiei ilegale UDMR, ca re cere şi acţionează, pe faţă, pentru sfîrtecarea teritorială a ţării – şi, în acelaşi timp, să tragă sforile pentru eliminarea din Parlament a ultimei redute de rezistenţă şi de mîndrie naţională, care este Partidul România Mare. Fiindcă aşa se prezintă situaţia la ora actuală.
    UDMR-ul iredentist şi revizionist creşte ca din apă, în scorurile mincinoase ale tuturor firmelor de bucătărie care pretind că fac sondaje – deşi electoratul de etnie maghiară s-a împuţinat şi s-a divizat, iar UDMR participă şi se erodează la o guvernare proastă – pe cînd PRM, chipurile, dispare vertiginos. Ceea ce nu ştie Băsescu e faptul că dacă, prin absurd, PRM nu va mai intra în Parlament – adevărata victimă va fi el, Băsescu, care va fi izolat, suspendat şi condamnat! Matematic se va întîmpla aşa! Iar atunci va fi prea tîrziu pentru el şi eu nu voi mai avea cum să-l ajut. Martor îmi este Dumnezeu că eu i-am întins o mînă acestui om, n-am răspuns la provocările lui, am zis că e mai înţelept să aştept şi să treacă de la mine. Ne mai vedem după cîteva luni. Eu şi PRM vom rezista, fiindcă filonul de aur al patriotismului românesc nu poate fi nici distrus, nici confiscat de altcineva. Dar cît va rezista el, Băsescu? Totuşi, unii se pot întreba: cum vor fi furate alegerile? Într-o ţară în care se fură totul, absolut totul, e inutil să mai precizăm că vor fi furate şi alegerile. Iar România, din păcate, e ţara unde ceea ce s-a furat – rămîne bun furat, nimeni nu plăteşte, doar plevuşca, nicidecum marii rechini. Am să prezint, în continuare, Scrisoarea Deschisă pe care am adresat-o membrilor Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti: Doamnelor şi domnilor, vă rog să-mi permiteţi să vă informez că, în aceste zile, se pune la cale o imensă fraudă electorală la alegerile parlamentare care vor avea loc în România duminică, 30 noiembrie 2008. Probabil că aţi luat cunoştinţă de semnalul de alarmă care a fost tras, recent, de Asociaţia Pro Democraţia, care avertizează cu privire la această fraudă. şi alte cicluri electorale au fost grav viciate , dar Parlamentul României a eliminat, rînd pe rînd, prin Lege, majoritatea practicilor infracţionale în domeniu: urnele mobile, listele suplimentare, votul multiplu, mai ales în centrele universitare etc. Au mai rămas, din păcate, trei pîrghii ale fraudei : 1) Mita electorală – pedepsită de Lege, dar încă practicată pe scară largă, pe fondul sărăcirii tot mai accentuate a populaţiei; 2) Anularea buletinelor valabile ale adversarilor politici, prin dubla ştampilare; 3) Softul Biroului Electoral Central. Am informaţii sigure că PRM va fi furat, copios, la toate aceste paliere. Mita electorală e vizibilă cu ochiul liber, nici nu mai trebuie demonstrată. Anularea buletinelor de vot ale PRM s-a exersat, cu un trist ,,succes”, la alegerile locale din iunie 2008, cînd s-au înregistrat nu mai puţin de 2.100.000 de buletine nule – la o sumară verificare şi renumărare s-a constatat că cele mai multe dintre acestea erau ale PRM. (Deschid o paranteză, pentru marele public: ,,ştampilatorii” de profesie îşi lipesc, cu un adeziv puternic, imprimeul de cauciuc, sau de plastic al ştampilei pe cadranul ceasului întors cu cadranul în jos, sau pe buricul degetului mare, şi ştampilează de zor, prin iuţeală de mînă şi nebăgare de seamă). În ceea ce priveşte programul pe calculator noi nu sîntem singurii care atrag atenţia, inventivitatea hoţilor din Estul Europei fiind proverbială. Este cunoscută gluma cinică a lui Stalin: ,,Nu contează cine şi cum votează, contează cine numără voturile”. În aceste condiţii, fac apel la dvs. să informaţi corect şi prompt guvernele pe care le reprezentaţi în legătură cu fraudarea alegerilor parlamentare din România, care, să nu uităm, este ţară membră a Uniunii Europene şi a NATO. În condiţiile deturnării brutale a voinţei electoratului român şi al e unui absenteism care se anunţă a fi devastator (maximum 30% prezenţă la vot) cît de reprezentative vor fi Parlamentul şi Guvernul rezultate din nişte alegeri de tip mafiot? Parlament şi Guvern care vor trebui să facă faţă unei crize de o amploare fără precedent. Cine va avea curajul să iasă în faţă şi să dialogheze cu talazurile de oameni înfometaţi, care au tot dreptul să se revolte? Cei care au tîlhărit ţara şi au înstrăinat PETROM, Rompetrol, Sidex, ALRO Slatina, Banca Comercială Română? O să-i linşeze lumea! Numai eu şi PRM mai putem avea un dialog cu populaţia, fiindcă numai noi am spus adevărul românilor şi am apărat Interesul Naţional. Fiţi realişti. În convulsiile social-economice care vor apărea şi care vor provoca un şomaj teribil, chiar interesele ţărilor şi cetăţenilor dvs. ce au afaceri în România vor fi periclitate. Nu permiteţi ca şi aceste alegeri să fie fraudate. Alegerile parlamentare de la 30 noiembrie 2008 reprezintă o problemă nu numai a României – ci şi una a întregii construcţii europene care, şi aşa, e supusă la numeroase presiuni. Ajutaţi România să nu se scufunde, definitiv, în mlaştina corupţiei şi a terorismului politic! – am încheiat reproducerea Scrisorii Deschise pe care am adresat-o tuturor ambasadelor. Permiteţi-mi să trec acum la campania electorală propriu-zisă. O ruşine. Un dezmăţ sufocant al celor cu bani mulţi, care promit marea cu sarea, burse pentru studenţi, pensii pentru bătrîni, şcoli şi spitale mai bune – dar de ce n-au făcut-o pînă acum, cine i-a împiedicat, fiindcă toate, absolut toate aceste partide parlamentare, cu excepţia PRM au tot fost la guvernare, de 19 ani încoace? Acesta e fondul problemei: se minte şi se fură ca la balamuc, dar toţi se prezintă deghizaţi, ca nişte travestiţi, sau extratereştri, care acum au picat de pe alte planete, pentru a vă mai păcăli o dată. Iată de ce se revoltă carnea pe noi. Îmi asum răspunderea să declar, răspicat, cu mîna pe inimă, că alegerile în România au devenit o veritabilă „şcoală a hoţilor”. Hoţi care fură nu numai voinţa electoratului, ci şi bani pentru tot felul de pomeni electorale şi pentru a cumpăra de la alte partide primari şi parlamentari gata făcuţi. Asta nu mai e politică – asta e o bişniţă de cea mai proastă factură. Sincer să fiu, nu credeam că se va coborî atît de jos, în mocirlă. Dar, ce să ne mai mirăm, din moment ce în ţara asta se fură totul, de la întreprinderi, palate şi vile, pînă la piese de patrimoniu naţional, kilometri de Litoral, zone întregi din Delta Dunării, sute de mii de hectare de pămînt şi copii, care dispar fără urmă, unii în băncile de organe de peste hotare! În nici o ţară din Estul Europei nu se mai petrec atîtea anomalii şi nenorociri strigătoare la cer, ca în România. şi în nici o ţară din această zonă nu s-a vărsat atîta sînge, ca la noi, în decembrie 1989. De ce? Care sînt păpuşarii aceia nebuni care dictează, mereu şi mereu, peste capul Poporului Român? De ce e insultată Armata Română şi sînt condamnaţi, practic, pe viaţă, şi degradaţi la statutul de simpli soldaţi nişte generali în vîrstă de peste 80 de ani, în vreme ce Topul Revistei ,,Capital” e plin de foşti bişniţari şi puşcăriaşi deveniţi miliardari, care, cu bani de furat, şi-au creat veritabile imperii mass-media şi îi ţin la distanţă, punîndu-i la respect, pe toţi cei care îndrăznesc să le ceară socoteală? N-a fost bună deloc ,,dictatura comunistă”, aşa e, dar este de 1.000 de ori mai rea ,,dictatura neamului prost”, a analfabeţilor agresivi şi a copiilor de bani gata, care îi sfidează pe români cu bolizii şi maşinile lor decapotabile, cu petrecerile lor interminabile, în cluburi ,,de fiţe”, cu trîndăveala lor luxoasă. Aşa că nu e de mirare că am ajuns „oaia neagră” a Europei. Iată de ce deviza Partidului România Mare în tot acest an electoral a fost şi a rămas următoarea: „Aţi votat destul cu hoţii – Votaţi şi cu patrioţii!” şi mai avem un slogan: „Noi n-am fost la guvernare – Votaţi România Mare!” Nu credeţi în sirenele amăgitoare ale impostorilor cu fulare colorate, în spatele cărora se află cei peste 7.000 de multimilionari, în euro, care taie şi spînzură la ora actuală în România. Întrebaţi-vă de unde provin banii pentru pomenile electorale. Nu cumva tot de la voi, locuitorii din ce în ce mai săraci ai satelor şi oraşelor? Timp de 4 ani sînteţi furaţi, minţiţi, batjoc oriţi – iar pe ultima sută de metri nişte afacerişti fără scrupule dau ochii peste cap şi varsă lacrimi de crocodil, sufocîndu-vă cu dragostea lor. Ei sînt, chipurile, milostivi – dar, în realitate, sînt milogi, adică vă cerşesc voturile, pentru a mai fura ce-a mai rămas de furat, încă 4 ani. Oh, sfîntă mare neruşinare! Cum e posibil atîta tupeu? Noi, cei de la PRM, nu înţelegem să facem o astfel de politică. Nu noi am adus România pe culmile disperării, nu noi am făcut ca datoria externă să depăşească 70 de miliarde de euro – bani care nu se regăsesc nicăieri, deci nici în nivelul de trai –, nu noi am silit 4.000.000 de români să-şi ia lumea în cap, pentru o amărîtă de bucată de pîine – pe scurt, nu noi am fost la Putere. Mai bine spus, n-am fost lăsaţi să venim la Putere, de către Mafia străină, în cîrdăşie cu Mafia băştinaşă, cărora le-am fi stricat toate socotelile. şi aşa, fiind în Opoziţie, PRM a reuşit să împiedice cîteva jafuri mari, cum ar fi privatizarea CEC, a Fabricii de Antibiotice Iaşi, a Spitalului Fundeni, ca şi furtul zăcămintelor de la Roşia Montană, care înseamnă 800 de tone de aur şi 2.000 de tone de argint. Dacă nu eram eu şi PRM, se alegea praful şi de comorile astea. Iată unul dintre motivele pentru care ,,complotul bubei”, de care vorbea Haşdeu, face eforturi disperate să împiedice realegerea PRM în Parlament. Fără noi, asaltul final împotriva Neamului Românesc va avea drum liber. Mai mult decît atît, dar unii pe care i-am dat noi afară din PRM, pentru corupţie, au fost primiţi cu braţele deschise în alte partide.
    Aşa că numai noi avem dreptul moral să deschidem gura împotriva corupţiei şi să vă cerem să ne urmaţi. Fiindcă noi ne luptăm cu corupţia reală, nu cu cai verzi pe pereţi. Parafrazîndu-l pe Poetul Naţional, vom spune acum: „N-avem bani, dară iubirea de moşie e un zid/ Care face P.R.M.-ul cel mai românesc partid!”. Numai de voi depinde să începeţi o viaţă nouă. Nu prelungiţi agonia acestei ţări cu încă 4 ani. Nu le daţi bandiţilor, la alegerile parlamentare, frînghia cu care să vă spînzure atunci cînd nu vor mai fi bani pentru pomeni şi le veţi încurca socotelile. Mîine, 28 noiembrie, va fi ziua mea de naştere. Dacă românii mei dragi vor să-mi facă un dar, acesta e singurul care îmi va produce plăcere: Mergeţi, oameni buni, la vot! Nu capitulaţi! Ce, ne e frică de bandiţii ăştia? Şi încă ceva: nu credeţi nici măcar o singură cifră din sondajele mincinoase cu care se încearcă intoxicarea voastră! Partidul România Mare are, în realitate, peste 15%, pentru simplul motiv că acesta este electoratul nostru stabil, care ne e credincios. Nu mă credeţi pe mine? Atunci n-aveţi decît să accesaţi Internetul, pe site-ul http://www.alegeri-2008.ro. Acolo există un sondaj de opinie viu, adevărat, la care au răspuns pînă acum peste 7.800 de oameni – un eş antion imens. La întrebarea ,,Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, cu candidaţii cărui partid aţi vota?” – s-au dat următoarele răspunsuri: 1) PD-L: 32%; 2) PSD+PC şi, respectiv, PNL, la egalitate: 20%; 3) PRM: 18%; 4) UDMR: 4%; 5) PNG: 3%. Repet site-ul: http://www.alegeri-2008.ro. Mai precizez că de pe un calculator nu se poate vota decît o singură dată, prin urmare sondajul nu e umflat artificial. Aşadar, votaţi candidaţii Partidului România Mare, formaţiune al cărei dublu mesaj e mai actual ca oricînd: naţional şi justiţiar. Noi avem şi oameni, şi soluţii practice. Nu-i vom trimite pe români în Cosmos, cum zicea un personaj, probabil pentru a rămîne aici, pe pămînt, doar hoţii, ca să fure ce-a mai rămas de furat. Fraţilor, mergeţi la vot – să-i dăm Mafiei peste bot! Puneţi ştampila pe cel mai nobil şi mai frumos semn electoral: „Vulturul Cruciat”! Acesta e un semnal de alarmă. Aceste alegeri reprezintă ultima şansă de salvare a României, mai ales în condiţiile dramatice ale crizei mondiale. De-aia se grăbesc mafioţii din politica românească, dau în brînci, să se instaleze rapid şi în Parlament, şi în Guvern, ca să nu-i prindă din urmă şenila necruţătoare a crizei şi să-i pună la locul lor. În America a fost posibilă o schimbare radicală. De ce nu se poate o asemenea cotitură şi în România? Cine ar protesta? America aflată, ea însăşi, într-un amplu proces de reformare? Europa exasperată de cerşetorii, hoţii şi violatorii evadaţi dintr-o ţară neguvernată şi anarhică? Dimpotrivă, şi America, şi Europa abia aşteaptă ca România să nu mai fie o povară a comunităţii internaţionale. Aşadar, acum e momentul! Nu-l rataţi! şi nu uitaţi că Imnul Naţional al României nu e ,,Somnoroase păsărele”, ci ,,Deşteaptă-te, române!”. Dacă nu vă luptaţi pentru voi, măcar luptaţi-vă pentru copiii voştri, şi pentru copiii copiilor voştri. În ce ţară vor trăi aceştia? În ţara bandelor înarmate, care au pus stăpînire pe oraşe întregi şi care se răfuiesc, în plină zi, cu arme de foc, cu săbii ninja şi cu electroşocuri? Mîine vor intra pes te voi în casă, dacă nu vă treziţi din letargie. Veniţi alături de mine. Eu nu v-am minţit niciodată! Opriţi rinocerizarea României! Haideţi să punem pumnul în pieptul furtunii! Doamne, Dumnezeul meu Mîntuieşte-ne la greu!

  28. Presa nationalista
    1 decembrie 2008

    PÎNĂ LA PAŞTE, MĂMĂLIGA VA FACE EXPLOZIE…

    Autor : Dr. CORNELIU VADIM TUDOR Vicepreşedinte al Senatului României Preşedintele Partidului România Mare (Textul Conferinţei de Presă de vineri, 28 noiembrie 2008, a fost difuzat de OTV)

    Conferinţa de Presă a Partidului România Mare – 1) Partidul România Mare constat ă, cu revoltă, că organizaţia şovină şi ilegală UDMR le trage românilor o copită şi de Ziua Naţională, 1 Decembrie. E vorba despre insultele incalificabile pe care Marko Bela şi-a permis să le aducă Poporului Român miercuri, 26 noiembrie, în judeţul Mureş, la închiderea campaniei electorale a UDMR. Reproduc, cu dezgust, aceste ofense de o neruşinare strigătoare la cer: ,,Ne doare Tratatul de la Trianon. După alegeri e sărbătoarea naţională a României, dar evenimentul nu ne bucură, ne doare, pentru că acea întorsătură a Istoriei a însemnat 70 de ani de agonie. De la Trianon încoace s-a încercat împingerea comunităţii maghiare din Ardeal într-un fel de robie, dar după 1989 maghiarimea din Transilvania a ştiut să profite de posibilităţi şi, prin acţiune unită, a reuşit să deturneze acest curs. 30 noiembrie oferă acum o nouă şi uriaşă şansă pentru ca poporul secui (?!), ţinutul Secuiesc, întreaga Transilvanie să poată fi propriul său stăpîn”. Referindu-se la România, Marko Bela a spus, citez: ,,Am fost la cheremul unei puteri străine (?!), nu am avut nici un mijloc de a protesta şi de a împiedica intenţia vrăjmaşă”. Aşadar, pentru preşedintele UDMR, actual senator, care candidează, din nou, pentru un loc în Senatul României, nu al Ungariei – ţara noastră este o ,,putere străină”, cu ,,intenţii vrăjmaşe”. Iată şi alte jigniri scelerate pe care ni le-a adus duşmanul declarat al României: ,,Nimeni să nu ne ceară să ne bucurăm de această zi”. Totodată, în aceste zile de campanie, pe toate posturile de Televiziune, inclusiv pe postul public TVR, căpeteniile UDMR şi-au intensificat propaganda pentru autonomie teritorială. Dacă în anii ’90 ei mai aveau o oarecare prudenţă, invocînd nişte greşeli de traducere, sau disociindu-se de aşa-zisele minţi înfierbîntate, cu care, chipurile, n-ar fi de acord, acum cer autonomie teritorială pe faţă, fără jenă, la unison! Încă o dată se adevereşte ceea ce am spus noi, în repetate rînduri, şi anume că nu există UDMR-işti radicali şi UDMR-işti moderaţi, toţi sînt o apă şi-un pămînt, nişte grofi primitivi, cu mentalităţi feudale, care pîndesc momentul să scoată cuţitul de la carîmbul cizmei şi să-l bage în inima României.
    Cine i-a pripăşit, i-a cocoloşit, i-a tolerat, i-a încurajat şi i-a instalat în funcţiile de comandă? Toţi cei care au fost la Putere pînă acum şi care azi tac ca peştii, nu suflă nici o vorbă despre aceste provocări. Ce e de făcut? Să se aplice Legea! Să fie expulzaţi, sau arestaţi toţi cei care nu respectă Constituţia şi provoacă tulburări etnice şi sociale! Niciodată, în ultimii 19 ani, România n-a trăit o zi de 1 Decembrie atît de umilă şi batjocorită. Degeaba se fac repetiţii pentru parada militară, ba la Arcul de Triumf din Bucureşti, ba la Alba Iulia, ba prin alte părţi – totul e o mascaradă jenantă, atîta timp cît România e scuipată în faţă – da, da, acesta e cuvîntul – scuipată în faţă de aceşti nemernici, care cer, zi de zi, şi nu numai că cer, dar pregătesc sfîrtecarea teritorială a ţării noastre! Au fost băgaţi la închisoare 3 ostaşi de valoare, generalii veterani Victor Stănculescu, Mihai Chiţac şi Iulian Topliceanu, alţii au fost trecuţi în rezervă şi traşi pe linie moartă, iar în locul lor Armata Română e condusă de nişte politruci şi carierişti de duzină, care se joacă de-a soldăţeii de plumb şi de-a figuraţia infantilă, başca faptul că au umplut toate instituţiile şi direcţiile Oştirii cu rubedenii şi amante. Ce ruşine! În vremuri normale, laşitatea de care dau dovadă cei care au privatizat Armata Română, închizînd ochii şi astupîndu-şi urechile la politica absolut criminală a agenţilor Budapestei i-ar fi adus în faţa Curţii Marţiale. Dar mai există, oare, Curte Marţială în România? Mai există vreo instituţie care să vegheze la apărarea Patriei? Istoricii viitorului vor avea, de bună seamă, ce să scrie. Noi, cei de la PRM, ne-am făcut datoria. 2) În aceeaşi ordine de idei, PRM avertizează că şi PNL, şi PSD trag sforile pentru a ajuta UDMR-ul să obţină un scor cît mai mare la alegerile parlamentare. Am să dau un exemplu, în aparenţă, minor, dar foarte semnificativ. Am mai vorbit despre acei ,,români” care candidează pe listele UDMR şi care, în marea majoritate, sînt membri PNL, care au primit sarcină să asigure depunerea listelor complete de către unguri în toate colegiile. Aceeaşi politică o practică şi PSD-ul, care votează, la 4 mîini, nu numai pentru sine, ci şi pentru UDMR. Iată un caz concret: primarul PSD Ion Ciocea, din comuna Bustuchini, judeţul Gorj, a primit ordin de la şefii lui din Bucureşti să-i dea candidatului UDMR Demeter Attila exact 200 de voturi! Individul respectiv locuieşte în Miercurea Ciuc şi nu e oricine, ci secretar de Stat în Guvernul Tăriceanu, folosind tot arsenalul oficial, din dotare, pentru a intra în Parlament. Primarul face presiuni asupra cetăţenilor, mergînd din casă în casă, împreună cu o haită întreagă de consilieri locali PSD, şi şantajîndu-i pe olteni că, dacă nu-l votează pe candidatul UDMR, el nu le va mai da ajutoare sociale, nu le va mai aproba lemne de foc şi nici o altă cerere, pe scurt – va fi nenorocire. În acelaşi mod, la alegerile pentru Parlamentul European, din noiembrie 2007, UDMR a obţinut în acea comună nu mai puţin de 90 de voturi, deşi acolo nu e nici picior de ungur. Astăzi, din 8 candidaţi UDMR în judeţul Gorj, 3 sînt români get-beget: Remetea Gheorghe, Mocioi Marian şi Fuiorea-Drăgan Rodica. Un raţionament elementar, bazat pe deducţie logică, ne spune că un primar de comună, fie el şi penal şi abuziv, ca acest Ion Ciocea, nu se ţine de… cioace, aşa, de capul lui. E clar că el a primit poruncă de la şefii lui din Filiala Gorj a PSD, în frunte cu aranjorul Toni Greblă, care, la rîndul lui, are poruncă de la Mircea Geoană şi Viorel Hrebenciuc, să facă nu numai campanie pentru UDMR, ci jaf la drumul mare, pentru a-i creşte scorul. Aşa se petrec lucrurile şi în alte judeţe ale ţării. ,,Dormi liniştit, PSD fură pentru tine!” Care este explicaţia? şi PSD, şi PNL vor să facă alianţă la guvernare cu UDMR! În mod sigur acesta e motivul: se pune la cale un guvern PSD+PC+ PNL+UDMR, ceea ce va însemna că PD-L iar rămîne pe dinafară. După 2 ani de stat pe tuşă, în urma eliminării sale din Guvern, în 2006, de către Tăriceanu, dacă partidul de suflet al lui Băsescu va mai sta încă cel puţin 2 ani, e terminat. Mai semnalăm că sute de maşini cu număr de Ungaria bîntuie, în aceste zile, prin toate judeţele ţării, ele fiind pline nu de turişti, ci de agenţi ai Serviciilor Secrete de la Budapesta, care coordonează şi influenţează votul în favoarea UDMR. Ce păzesc Serviciile Secrete ale României? Din nenorocire, România e cu garda jos şi fascismul unguresc asta aştepta, după 19 ani de politică a ,,paşilor mărunţi”. 3) Am plăcerea să anunţ că, printr-un Comunicat de Presă, dl. Constantin V. Ionescu, preşedintele Partidului Social Democrat ,,Constantin Titel Petrescu” – adevăratul PSD, nu gaşca ,,baronilor roşii”, care n-are nimic comun cu politica de stînga, decît poate faptul că fură cu stînga – îi cheamă pe membrii şi simpatizanţii acestei vechi formaţiuni, ce îşi află originea în Partidul Social Democrat al Muncitorilor din România , fondat în anul 1893, să voteze cu candidaţii PRM. Reproduc un citat din acest Apel: ,,Actualele partide parlamentare, aşa-zise mari, de fapt cu mulţi bani, ce primesc şi subvenţii de la bugetul de stat, şi-au stabilit privilegiile şi regulile, se comportă exclusivist şi antidemocratic, considerînd că numai ele reprezintă clasa politică din România şi numai ele trebuie să rămînă, veşnic, partide parlamentare, de fapt au statuat o nouă dictatură în ţara noastră, dictatura banului şi a averii, înlocuind-o pe cea pe criterii ideologice. Avînd în vedere cele de mai sus, Partidul Social Democrat «Constantin Titel Petrescu» recomandă membrilor şi simpatizanţilor săi (…) să voteze candidaţii Partidului România Mare, întrucît considerăm programul acestui partid ca fiind cel mai apropiat de programul nostru. Acţiunile şi manifestările Partidului România Mare s-au situat, întotdeauna, în apărarea intereselor celor mulţi şi necăjiţi şi a Interesului Naţional, liderii săi nefiind implicaţi în nici un scandal de corupţ ie” – am încheiat citatul. 4) Partidul România Mare atrage atenţia cu privire la un fenomen de panică degajat de sondajele mincinoase, care au la spate încercările disperate ale ,,Bandei celor 4” (Dan Voiculescu – Viorel Hrebenciuc – Dinu Patriciu – S.O. Vântu) de a-i intoxica şi intimida pe alegători. Ziarele şi posturile de Televiziune sînt inundate, pur şi simplu, de tot felul de sondaje şi combinaţii delirante, fără nici un fel de legătură cu realitatea. Tuturor acestor făcături ordinare le vom răspun de cu un sondaj adevărat, care nu e comandat, plătit şi dirijat de nimeni, fiind postat pe site-ul independent. La întrebarea ,,Dacă duminică ar fi alegerile, candidaţii cărui partid i-aţi vota?” s-au dat, pînă ieri, următoarele răspunsuri: 1) PD-L: 32% (2.465 de voturi); 2) PNL şi PSD+PC, la egalitate: cîte 20% (1.554 de voturi şi, respectiv, 1.529 de voturi); 3) PRM: 18% (1.371 de voturi); 4) UDMR: 4% (293 de voturi); 5) PNG: 3% (267 de voturi). Aşadar, un eşantion de peste 7.000 de voturi. Precizez că de pe un singur calculator nu se poate vota decît o dată, prin urmare este exclusă o umflare artificială a scorurilor unora şi altora. 5) Astăzi, 28 noiembrie 2008, este ziua mea de naştere. Împlinesc 59 de ani şi mă simt într-o formă fizică şi morală excelentă. Fiind un om generos, îmi produce o plăcere mai mare să fac daruri, nu să primesc. Aşa că le voi da un cadou şi duşmanilor mei: indiferent de rezultatele acestor alegeri, eu n-am să ies din politică, n-am să mă dau bătut şi voi lupta, pe mai departe, pentru ţara mea şi românii mei dragi. Este imposibil să fie redus la tăcere un patriot idealist, care n-are nimic de pierdut, n-are avere, nu ţine la viaţa lui şi crede cu tărie în puterea şi judecata lui Dumnezeu. În curînd, starea lucrurilor din România se va agrava atît de rău încît am să fiu implorat să iau Puterea şi să salvez ţara de la catastrofă. Eu sînt pregătit. Întrebarea care se pune e asta: mafioţii sînt, oare, pregătiţi? ştiu ei ce-i aşteaptă? Nu din partea mea, ci din partea unei populaţii car e clocoteşte de furie. Fac profeţia că, pînă la Paşte, mămăliga va face explozie…

  29. ion ion
    2 decembrie 2008

    „Cine nu ştie ce este, pentru ce este, de unde vine şi încotro merge, este un zero absolut, care vine din zero absolut şi se îndreaptă tot spre un zero absolut – adică un nimeni enorm!”

  30. ion ion
    2 decembrie 2008

    „Civilizatia adevarata a unui popor consista nu in adoptarea de legi, institutii, etichete, haine straine. Ea consista in dezvoltarea naturala, organica a propriilor puteri, a propriilor facultati ale sale!” – Mihai Eminescu

  31. ELODIA
    2 decembrie 2008

    in sfarsit s-a terminat cu c w tudor si cu partidul sau. au fost rusinea natiunii. .au facut numai rau tarii. inseamna ca ne-am trezit si ne-am maturizat politic. nu mai tine cu minciunea,intoxicatia populatiei.nu a avut loc de nici o frauda elkectorala,ci au primit recompensa bine meritata pentru cei 18 ani de antipolitica si retusari de imagine sovinist0-rasista,antinationala .

  32. puscaria pe ei!!
    2 decembrie 2008

    magarii astia care au fraudat si au creat circ timp de 18 ani, acum nu mai au imunitate parlamentara. sper ca toti , dar toti sa intre la puscarie pe ani grei si multi. oricum avind in vedere traseistii politici care au intrat la celelalte partide dar care sunt cunoscuti si urmariti, sper ca si zilele lor sa fie numarate.

  33. cetateanul
    2 decembrie 2008

    multumim celui de sus ca romania a scapat de vadim tudor care aducea numai violenta pe scena politicii romanesti,acest caracter duplicitar,frustrat ca nu a ajuns presedintele romaniei,daca in prima parte a carierei politice spunea adevarul in mod civilizat a decazut spre sfirsit in indecenta,vulgaritate,sare cu gura pe corupti de ochii lumii dar vota la greu cu partidul de ultracorupti psd. in parlament,il infiera pe nastase dar cind la votul pt. a fi cercetat s-a opus permanent,un ipocrit si demagog notoriu acest vadim,bine ca a trecut in istorie,de atita grandomanie nici nu mai vedea lumea ,o caricatura de om ajunsese,un parvenit,peste tot facea caz de functiile lui parlamentare,decesul politic i-a venit si de la alianta cu cei 322 de mirsavi la suspendarea presedintelui ales de popor,atunci nu si-a dat seama ca s-au dezis de el 50%din simpatizanti,el a avut tot timpul ceva cu presedintii romaniei,ii invidia in mod fatis,nu conta activitatea acestora,voia demolarea lor cu orice pret,un om infect,odihneasca-se in pace in istorie!

  34. UDEMERISTU'
    2 decembrie 2008

    dupa radu ciontea, ioan gavra &co de la vatra romaneasca, punr etc., ce multumire sa-i vad disparand din parlament pe ghita funar, wc tudor si gashca! cale batuta ciumetilor, udmr-ul lui marko bela va saluta. cainii latra, ursul merge.

  35. Avram Iancu
    2 decembrie 2008

    Numai ca o sa latre tipele UDemereu din opozitie, ca nu mai au nici un rol…pentru prima data …au ajuns sa nu mai capete degeaba, din banii romanilor, functii, ca sa viseze la utopii secuiesti…si totusi exista Dumnezeu

  36. UDEMERISTU'
    2 decembrie 2008

    o sa jucam mintenas csardas pe capetele voastre,mai budos olah.

  37. Avram Iancu
    2 decembrie 2008

    Ca sa nu mai gresesti prin introducerea de ciudate cuvinte fara nici o sonoritate si noima, in frumoasa limba romana, mai citeste putin

    INTELEPTUL
    de Radu Gyr
    Nu scuip pe’nfrangerile mele!
    Ce-am adorat nu stiu sa ard
    si nu ridic in vant obiele
    in locul ruptului stindard.

    De funia spanzuratorii
    dezastrele nu mi le-agat
    si nici mandria din victorii
    n’o pun sperietoare’n bat.

    Cu-aceleasi zambete’ntelepte
    imi port si lanturi si cununi
    urcand spre soare clare trepte
    sau coborand printre furtuni.

    Si merg pe-acelas tarm ce suie,
    la brat cu prieteni sau vrajmasi,
    de-o fi sa-mi bata trupu’n cuie
    sau sa-mi presare crini sub pasi.

  38. Ovidiu LAPUSNEANU
    3 decembrie 2008

    Cine sunt cei care fac legea in Romania!?

    PSD+PC = Dan Voiculescu – privatizarea ICA

    PSD+PC = Miky SPAGA Serban Mihailescu, Teleorman

    PSD+PC = Emilian Cutean – afacerea «Club 22» Jud. Alba

    PSD+PC = Constantin Contac – spalare de bani Jud. Botosani

    PSD+PC = Marian Ghiveciu – tranzactii imobiliare dubioase, Buzau

    PSD+PC = Ion Dumitru – abuz in serviciu, Dambovita

    PSD+PC = Petre Daea – concesionarea Insulei Mari a Brailei, Mehedinti

    PSD+PC = Adrian Nastase – dosarele de la DNA, Prahova

    PSD+PC = Codrut Seres, Teleorman

    PSD+PC = Trifon Belacurencu – urmarit penal de DNA, Tulcea

    PSD+PC = Miron Mitrea – luare de mita, Vrancea

    PNL = Paul Pacuraru – urmarit penal de DNA, Galati

    PNL = Dan Ilie Morega – finantarea campaniei la europarlamentare, Gorj

    PDL = Eugen Badalan – paguba adusa Fortelor Terestre, Braila

    PNL = Tudor Chiuariu a emis cu intentie o hotărare de guvern pentru a acoperi o asociere ilegală intre Posta Romană si un grup de dezvoltatori privati

    PNL = Relu Fenechiu este cercetat de DNA intr-un dosar care priveste vanzarea către Electrica Moldova a unor transformatoare de mare putere la preturi mult supraevaluate si prin trucarea licitatiilor

    PNL = Cristian Adomnitei, cel care alături de Fenechiu tocmai a obtinut un nou mandat de deputat, pentru că ar fi participat la respectivele licitatii

    UDMR = Marko Bela, acuzat că ar fi incasat 900 de milioane de lei vechi reprezentand drepturi de autor pentru cărti editate

    PDL = Cristian Boureanu acuzat de abuz in serviciu in legătură cu un act aditional la un contract pe care l-a semnat in 2000, alături de alti membri ai AGA a Loteriei

    PNL = Virgil Pop – arestat pentru trafic de influenta, Cluj

    http://www.gardianul.ro/Cine-face-legea.-Viitori-parlamentari-care-au-probleme-in-justitie-s125458.html
    http://www.cotidianul.ro/dna_are_grup_parlamentar-66471.html

  39. Ovidiu LAPUSNEANU
    3 decembrie 2008

    Marko Bela, presedintele UDMR, s-a aratat foarte incantat, miercuri, ca Partidul Romania Mare nu va mai face parte din viitorul Parlament, argumentand ca Romania nu are nevoie de xenofobia si ultranationalismul care il caracteriza pe acest partid.

    „Iesirea PRM din Parlament este o schimbare extrem de importanta si trebuie sa va spun foarte sincer ca noi salutam aceasta schimbare. Nu avem nevoie in Parlamentul Romaniei de xenofobia si ultranationalismul care il caracteriza pe acest partid. Trebuie sa va spun ca in acest parlament avem partide democratice si este posibila o colaborare”, a precizat presedintele uniunii maghiare.

    Marko Bela a multumit reprezentantilor mass media ca au transmis obiectiv mesajele UDMR in timpul campaniei electorale si a mai multumit si oamenilor care au votat pentru uniune

  40. Mircea Nicolae Mincea
    5 decembrie 2008

    La prima aparitie pe blog dupa alegeri, tin sa multumesc tuturor acelora care m-au sustinut in aceasta campanie si care au avut incredere in mine. Va asigur ca nu ma va dobori acest insucces si voi continua lupta in slujba idealului niational. Am convingerea ca romanismul si doctrina nationala nu pot fi rapuse, mai ales de aceste personaje – caricaturi care sunt cocotate la conducerea tarii. Trebuie sa reusim faurirea Romaniei Mari! Asa sa ne ajute Dumnezeu!

  41. Mircea Nicolae Mincea
    5 decembrie 2008

    Observ, cu ingrijorare, ca exista persoane care au puterea sa se bucure de faptul ca PRM nu a intrat in Parlamentul Romaniei. Dincolo de imoralitatea profunda a unor asemenea sentimente, nascute probabil din multa frustrare si nesiguranta de sine, fiind absurd a-ti cladi multumirea pe nefericirea altora, arat faptul ca inteleg si accept orice orientare. Accept si rezultatele oficiale, cu toate ca ele sunt profund viciate de un cumul de factori (majoritatea umani, dureros de umani). Nu insist in aceasta interventie cu privire la aceste aspecte, pentru ca oricum nu ar schimba starea de fapt, iar cetatenii vor uita totul in 4 ani. Subliniez insa ca Parlamentul Romaniei fara PRM (sau macar fara cativa lideri reprezentativi ai PRM) mi se pare o institutie lipsita de demnitate, de coloana vertebrala si de atasament la valorile nationale, deci fara baza de a cladi o societate puternica, prospera si unica. Daca ne permitem sa ne dispensam atat de usor de aceste trasaturi, atunci inseamna ca nu e nicio pierdere ca PRM nu a intrat in Parlament.

  42. Mircea Nicolae Mincea
    5 decembrie 2008

    In ceea ce priveste referirile la Vadim, remarc faptul ca acestea au in principal un scop denigrator, nereferindu-se la mai multe trasaturi care il caracterizeaza pe tribun. Nici nu cred ca ar putea fi altfel, atata vreme cat cei care isi permit „luxul” sa il critice atat de vehement pe Vadim, nu dovedesc prin nimic ca l-au analizat profund si ca au realizat in viata ceva care sa le permita sa loveasca in lupta altora. Eu nu vreau sa apar pe nimeni aici (cu atat mai putin pe Vadim, care se poate oricand apara singur), insa as vrea sa le dau de gandit tuturor acestor contestatari cu privire la urmatoarea chestiune.
    Accept faptul ca e posibil ca Vadim sa nu intre in Parlament, doar nu s-a nascut acolo si nu e de esenta personalitatii sale sa ocupe o anume functie. Sunt convins ca isi va duce lupta pentru neamul romanesc si in afara Parlamentului cu la fel de multa determinare si credinta. Problema reala nu e aceea ca Vadim (si alti patrioti romani) nu mai sunt in parlament, ci care sunt succesorii lor. Si doar facand aceasta analiza comparativa, observam pierderea, vidul care va urma.
    Hai sa ne referim la judetul Hunedoara, pentru ca probabil majoritatea celor care discuta din acest blog au legaturi cu judetul Hunedoara. Deci Vadim nu mai e parlamentar, insa au ajuns parlamenteri urmatorii: Nicula, Paran, Rusanu, Ritzi, Arion, Blaga, Nistor, Rasmerita, Timis si Tampau. Deci acestia pretind ca sunt mai capabili decat Vadim! Dumnezeu sa ocroteasca Romania in bratele acestor legiuitori si fauritori de neam si de tara!

  43. Mircea Nicolae Mincea
    5 decembrie 2008

    Mai trebuie sa ne dea de gandit si ceea ce a spus Ovidiu Lapusneanu, care a demonstrat ca UDMR se bucura cel mai mult de faptul ca PRM nu a intrat in Parlament. Asa cum am spus si cu alte ocazii, problema multor romani (care a condus la atatea dezastre nationale si la atatia ani de rusine nationala) este aceea a lasitatii lor si a complicitatii tacite cu cei care pana la urma le vor aduce numai suferinta. Oare cum va mai puteti privi chipul in oglinda toti aceia care sunteti de aceeasi parte a baricadei cu UDMR?

  44. Mircea Nicolae Mincea
    5 decembrie 2008

    Apreciez in mod deosebit interventia lui Avram Iancu, care a postat o poezie a poetului si martirului crestin Radu Gyr. Cred ca doar avand permanent in orizontul privirii noastre astfel de simboluri putem spera la un alt viitor pentru aceasta natiune. Fara a cere a ne refugia doar in trecut, arat insa ca orice incercare colectiva, care sa excluda genele specifice ale neamului nostru este sortita esecului, va fi doar o imitatie sau o flama spontana. Priviti va rog natiunea precum va priviti familiile voastre si sunt convins ca altfel vom elabora totul. Radu Gyr este un exemplu alaturi de alti martiri ai neamului nostru, personalitati ilustre, care, la randul lor, au fost prigoniti pe nedrept de niste persoane straine de neamul romanesc, care, cunoscandu-si neputinta intelectuala, au preferat sa se descotoroseasca de varfurile acestui neam, care i-ar fi dezgolit, care le-ar fi aratat adevarata fata. Mereu un gand pios si smerit fata de oameni precum Nichifor Crainic, Nicolae Iorga, Lucian Blaga, Mircea Vulcanescu, Nicu Steinhardt, Constantin Noica, Petre Tutea, Aurel Ciurunga si multi, multi altii, cei mai multi anonimi.
    Eu chiar cred in mostenirea care ne-au transmis-o dincolo de ura, dincolo de gloante, de zabrelele inchisorilor, dincolo de suferintele trupesti si spirituale. In aceasta campanie electorala, in timp ce altii faceau strategii artificiale si corupeau cu mita electorala alegatorii, eu am citit doua carti esentiale ale patrimoniului cultural national: Memoriile lui Nichifor Crainic si cartea sa Puncte cardinale in haos.
    Sper sa va aplecati vreodata asupra lor si sper ca discutiile noastre sa ii cuprinde pe toti cei enumerati mai sus. As mai recomanda si albumul de exceptie al lui Tudor Gheorghe, Cu Iisus in celula, versurile apartinandu-le unora dintre poetii crestini ai neamului romanesc.

  45. stirea zilnica
    6 decembrie 2008

    Emisiune incendiară a lui Vadim, joi seara, la OTV

    („Minutul de Aur” a fost de 2,7 puncte) MESAJE DE LA POPULAŢIE l COSTEL ALBU – Braşov: Domnule preşedinte Vadim Tudor, v-am urmărit joi seara la OTV şi sìntem în totalitate de acord cu dvs. Iertaţi-mi ìndrăzneala, dar ì mi permit să vă sugerez dezvoltarea laturii ,,civice“, obşteşti a PRM, ìn scopul conştientizării social-politice a cìt mai mulţi cetăţeni votanţi. În acest sens, poate ar fi potrivită cooptarea Uniunii ,,Vatra Românească“. Dumnezeu să vă dea sănătate şi putere de muncă pentru binele României! lOTILIA PANAIT, profesoară de istorie – Bucureşti: Stimate domnule Vadim, vai de noi, românii, am ajuns ultimii oameni, dacă ,,trimisul sultanului“, adică ,,ambasadorul“ Taubman ì şi face mendrele ìn România ca pe moşia lui, patronìnd cea mai ordinară fraudă electorală, cea de la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008! Dar mai avem o rază de speranţă dacă domnia-voastră continuaţi lupta pentru România. Dumnezeu să vă dea sănătate şi putere de muncă! Şi, cìt mai repede, să mergem la ,,anticipate“, ca să măturăm gunoaiele din Parlamentul României! l IULIAN DRAGU – Alexandria: Stimate domnule preşedinte Corneliu Vadim Tudor, vă mulţumim că mergeţi înainte în lupta contra Mafiei din România, aşa cum aţi declarat aseară la OTV. Dar, iertaţi-mă că vă dau o sugestie, pentru că unde-i unul nu-i putere. Ar fi bine să faceţi o alianţă cu PNG-CD, care este tot un partid creştin şi naţionalist, la fel ca PRM. Dumnezeu să vă dea sănătate şi putere de muncă! l GEORGE MUROŞANU – Iaşi, ìmpreună cu un grup de simpatizanţi: Domnule preşedinte Vadim Tudor, sìntem alături de dvs. şi de PRM, ca să trecem peste această mare cumpănă – neaccederea ìn Parlament – cauzată de duşmanii Ţării şi de trădători. l MARIANA DIACONESCU – Deva: Stimate domnule p reşedinte, credem că sìnteţi singurul care mai poate coaliza forţele naţionale ale României. Şi, pentru că se apropie şi de noi criza economică, poate ar fi bine ca PRM să colaboreze cu Patronatul Român, respectiv cu domnul George Constantin Păunescu. Vă urăm sănătate şi putere de muncă, pentru binele tuturor românilor! Doamne ajută! l CORNEL OPROIU – Roma: Domnule preşedinte Vadim Tudor, noi, românii bejeniţi de acasă, sìntem foarte revoltaţi de frauda istorică produsă la alegerile din 30 noiembrie. Vă rugăm să nu ne lăsaţi de izbelişte şi vă invităm să vizitaţi comunitatea românească din Italia. Sperăm, cì t mai curìnd, să facem noi alegeri parlamentare şi să-i ìnlăturăm pe mafioţi şi impostori, iar la anul să vă alegem preşedintele Ţării. Dumnezeu să vă ajute şi să vă dea sănătate şi putere de muncă! l ELENA I – Bucureşti: Domnule Vadim eu v-am votat de fiecare dată şi vă voi vota de cîte ori veţi candida. Nu sînt membru PRM. Vă doresc tot binele din lume. Va rog să rămîneţi aşa cum sînteţi acum, vertical. Ma uimeşte că românii nu s-au săturat de minciunile celor care ne-au adus la sapă de lemn. l NICU FISCHER – A fost o corectiune, nu o jignire la adresa d-lui Gerge Becali. l DANIELA A. – Bistriţa: Domnule Vadim, vă stimez foarte mult şi aş vrea să iau legătura cu dvs. Am foarte multe idei, şi sînt alături de dvs. Se poate face ceva. M-am săturat de tot ce se întîmplă. l ANONIM: În oraşul Babadag, Primăria otrăveşte cîinii, tot oraşul este semănat cu animale moarte. Cer ajutor în numele acestor necuvîntătoare, care sînt mult mai inteligente decît edilii oraşului. l Familia FILIP – Buzău: Avem o fetiţă de 10 ani, care este foarte iubitoare de cîini. Îmi zice de multă vreme să-i iau un căţel.V-am văzut cu Elodia în braţe şi aş vrea să i-o fac cadou de Sf. Valentina. Voi lua legătura cu PRM Buzău, din care facem parte, să vedem dacă putem face ceva…

  46. stirea zilnica
    6 decembrie 2008

    Un popor dezamăgit

    Autor : DUMITRU AVRAM

    Promotorii aşa-zisului vot uninominal îşi dau acum cu pumnii în cap. Ultimele alegeri au scos la iveală tot ceea ce este mai rău în politica românească. Nu a fost o bătălie bazată pe bîte, ca în perioada interbelică. Lupta s-a dus, de data aceasta, mult mai parşiv şi mai pe ascuns, pentru că acum există la îndemînă softul de calculator care poate face minuni. Un mecanism de-a dreptul diabolic. Nimeni nu mai înţelege nimic. Chiar şi cei care au candidat plutesc într-o star e de ameţeală. E aproape imposibil să înţelegi cum, după ce te-ai situat pe locul I în Colegiul în care ai intrat în cursă, să te trezeşti pînă la urmă scos din joc. Un mecanism diabolic al redistribuirii voturilor a lăsat pe toată lumea cu gura căscată. Însuşi Traian Băsescu recunoaşte acum imperfecţiunile acestui sistem de vot şi cere să se treacă de urgenţă la corecturile necesare. Semn că nici n-a fost instalat noul Parlament şi el se gîndeşte deja la alegeri anticipate. Asistăm la falimentul clasei politice româneşti. Un Parlament încropit, format din oameni care n-au avut nici o legătură cu întocmirea legilor şi conducerea treburilor ţării. Unii n-au fost în stare să se conducă pe ei înşişi sau propriile familii, iar acum s-au trezit direct în Parlament. Ca să nu mai vorbim de primarii de comune, de la a căror alegere n-au trecut decît cîteva luni; ei le-au promis oamenilor marea cu sarea, după care au încercat s-o tulească direct în Casa Poporului.
    Cînd va începe adevărata luptă împotriva corupţiei, pe care numai PRM o poate duce pînă la capăt, aceşti primari vor trebui să dea, între primii, socoteală pentru pămînturile pe care le-au luat de la oameni cu japca, pentru fondurile deturnate către scopuri numai de ei ştiute, pentru bogăţia inimaginabilă la care au ajuns, unii dintre ei, şi nu vorbim aici numai de primarii marilor oraşe, ci şi de cei ce-şi sfidează semenii prin satele şi comunele cufundate în noroaie şi în întuneric din multe locuri ale acestei ţări. Presa internaţională remarca toată recuzita de mijloace pe care această campanie electorală a scos-o în evidenţă pentru ca aceşti ciocoi de după decembrie ’89 să nu cumva să-şi piardă vreunul dintre privilegii. În sate s-au împărţit alimente, pături groase sau chiar purcei. Respectul pentru un om al locului, chiar dacă acesta este amestecat în afaceri mai mult decît dubioase, l-a întrecut pe cel acordat unui membru al Guvernului. Aşa a păţit-o liberalul Cătălin Predoiu, un ministru al Justiţiei care a pierdut în faţa unui matador local ce se laudă că a cheltuit peste 100.000 de euro numai pentru afişajul electoral. Unii au sperat pînă în ultima clipă că de ziua Sfîntului Andrei se vor întîmpla adevărate minuni. Numai că spiritele rele au devenit şi mai rele, iar românii tot mai săraci şi mai dezamăgiţi.

  47. Ovidiu Lapusneanu
    7 decembrie 2008

    Ar fi multe de spus. Dar acesta e fondul chestiunii: un partid mare şi demn, ca PRM, încurca toate ploile acelora care vor să stoarcă România ca pe-o lămîie. Modul cum s-au realizat fraudele electorale e o altă problemă, noi am mai scris despre asta. Unealta de care s-au servit Taubman şi ceilalţi evrei lacomi şi răzbunători a fost Băsescu. Un beţiv şi un imoral, o epavă de om, foarte uşor de manevrat. De aici încolo se intră într-o nouă fază: România ori moare, tăvălindu-se prin ţărînă după o conservă de fasole cu cîrnaţi – ori se ridică la luptă şi renaşte. PRM va rezista, să nu-i poarte nimeni de grijă. Nu mai e lăsat să lupte în Parlament? Nu-i nimic, îşi va muta lupta în stradă. Unde, în următoarele săptămîni, se vor afla sute de mii de alţi români. Pe unde va scoate cămaşa Băsescu?
    http://ziarultricolorul.ro/articole.php?aid=18488

  48. stirea zilnica
    7 decembrie 2008

    Criza politică ia amploare

    Autor : DUMITRU AVRAM

    Miza tuturor negocierilor care se poartă în aceste zile o constituie viitorul premier al României. Este clar că numele acestuia va fi hotărît la Cotroceni, iar discuţiile bilaterale de pe la restaurante, de la Parlament sau de la sediile partidelor sînt mai mult de ochii lumii, deşi se vorbeşte în draci despre programul anticriză şi despre elementele de convergenţă ce vor fi aplicate în perioada următoare. Fiecare vrea să-şi desemneze, el, premierul. Dacă am fi să dăm un pronostic, am putea spune de pe acum că acesta nu va fi social-democrat. Traian Băsescu nu doreşte ca PSD-ul să ajungă în fruntea Guvernului, şi aceasta nu numai din motive de antipatie reciprocă, dar, mai ales, din cauza perspectivei unei noi suspendări a şefului Statului. S-a vorbit direct despre aceasta, iar singura formulă în care Traian Băsescu ar fi ferit de o asemenea ameninţare ar fi aceea în care PNL-ul să se afle la remorca PD-L. UDMR nici nu mai contează, deşi declară că prima lui opţiune o constituie liberalii.
    Se vorbeşte despre unii paşi instituţionali şi constituţionali, care le-ar da primelor trei clasate argumente ciudate pentru a-şi numi, fiecare, premierul. Nimeni nu are majoritatea, iar argumentul îl reprezintă numărul de mandate pe care le are în Parlament sau programul economic aflat în desfăşurare.
    Cea mai delicată poziţie pare a o avea PSD-ul, care a convocat Comitetul Executiv Naţional pentru a decide dacă va participa la viitoarea formulă de guvernare sau va rămîne în opoziţie. Restul sînt vorbe. Şi cota unică de impozitare, şi măririle de salarii, şi pensiile agricultorilor… Criza le va rezolva pe toate, în sensul că le va face aproape imposibile. Tensiunea a ajuns la punctul maxim. Noul Parlament, ce urmează a se reuni pe 15 decembrie, este cel mai slab din perioada de după decembrie 1989. S-a văzut ce campanie electorală murdară s-a purtat. Despre mita electorală vorbeşte inclusiv organizaţia care a promovat această formulă falimentară de vot uninominal. Se spune că unii au plătit, pentru a-şi face un loc în Casa Poporului, peste 100.000 de euro, ceea ce ne duce cu gîndul la jaful care va urma, aceşti bani trebuind nu numai să fie recuperaţi, dar şi înmulţiţi. Pe de altă parte, atît parlamentarii, cît şi liderii de partide sînt sclavii baronilor locali, de orice culoare ar fi aceştia. Fără umărul puternic al primarilor şi al îmbogăţiţilor de pe plan local, puţini ar fi ajuns în Parlament. Se spune că votul uninominal i-a ajutat pe unii să rămînă în forul suprem legislativ al ţării, înleslind eliminarea celor incomozi. Discursul naţional, justiţiar şi de bun-simţ a dispărut cu totul. Faptul că se vorbeşte încă de pe acum de iminenţa alegerilor anticipate este încă un semn că oamenii nu se regăsesc în votul de la 30 noiembrie. Ca să nu mai vorbim de marea majoritate a românilor care, văzînd cum stau lucrurile, au ales să nu se mai prezinte la urne. În campanie, pe lîngă mita neruşinată şi promisiunile gratuite ce li se făceau cetăţenilor, aceştia erau lămuriţi să nu îşi dea votul pentru PRM, întrucît acesta, oricum, nu va intra în noul Parlament. Jocurile fusese demult făcute. Dar pentru cît timp?

  49. stirea zilnica
    9 decembrie 2008
  50. stirea zilnica
    9 decembrie 2008

  51. stirea zilnica
    11 decembrie 2008

    PRM lansează Alianţa Naţională Anti-Sărăcie

    Autor : BIROUL DE PRESĂ AL PARTIDULUI ROMÂNIA MARE 10 dec. 2008

    Comunicat de Presă – Miercuri, 10 decembrie a.c., a avut loc şedinţa Biroului Permanent al PRM, ale cărei lucrări au fost conduse de către domnul Corneliu Vadim Tudor, preşedintele partidului. În cadrul şedinţei a fost făcută o analiză aprofundată a situaţiei pe care o traversează în prezent România şi, în acest context, a locului pe care îl va ocupa în continuare PRM pe scena politică. S-a subliniat că aşa-zisul vot uninominal de la 30 noiembrie a.c. a fost unul dintre cele mai frauduloase din întreaga istorie modernă a ţării şi, numai pe această cale, a fost posibilă eliminarea, pentru prima dată, a Partidului România Mare din Parlamentul ţării. Acest vot a fost ilegal şi ilegitim. Ca atare, însuşi Parlamentul este, la rîndul său, unul ilegitim. Singura soluţie pentru salvarea ţării de la un dezastru sigur o constituie alegerile anticipate, bazate pe respectarea cu stricteţe a democraţiei, alegeri care să conducă la formarea unui Guvern de Uniune Naţională. În ceea ce îl priveşte, PRM este hotărît să continue lupta. Cîrdăşia actuală, în frunte cu Traian Băsescu şi Theodor Stolojan, duce România către o prăpastie de mari proporţii, accentuată de actuala criză economică şi financiară internaţională. În acest sens, domnul Corneliu Vadim Tudor a chemat toate forţele patriotice şi justiţiare să se unească într-o Alianţă Naţională Anti-Sărăcie, care să constituie un pol autentic al Opoziţiei, ultima redută de rezistenţă a acestei ţări. Faptul că PRM, partid naţional, n-a mai intrat în Parlament, în schimb UDMR-ul continuă să se afle acolo, cu pretenţiile sale iredentiste, antinaţionale, făcute chiar din postura de participant la guvernare, reprezintă un pericol de moarte pentru România. Astfel se explică maşinăria de fraudă infernală, făcută pe faţă, cu primarii pe post de motoare electorale, pe fondul unei lupte pe viaţă şi pe moarte. A trecut, a spus domnul Corneliu Vadim Tudor, epoca romantică a politicii româneşti, intrîndu-se într-o perioadă de luptă crîncenă, în care principalul obiectiv al celor aflaţi la putere îl constituie ocuparea şi aservirea instituţiilor fundamentale ale statului.
    După o lucidă şi responsabilă trecere în revistă a lipsurilor care s-au manifestat în activitatea PRM în ceea ce priveşte organizarea şi desfăşurarea alegerilor de la 30 noiembrie, perioadă precedată de lipsa de implicare a unor filiale şi factori de conducere de la nivel central, şedinţa Biroului Permanent a adoptat o serie de măsuri organizatorice menite să conducă la revitalizarea partidului, la împrospătarea acestuia cu cadre noi, ataşate mesajului profund creştin, justiţiar şi patriotic al Partidului România Mare. S-a apreciat, de asemenea, importanţa pe care o au în viaţa partidului ziarul „Tricolorul“ şi revista „România Mare“ – veritabile arme de luptă împotriva Mafiei şi a corupţiei genera lizate care devastează ţara. Mesajul conducerii PRM către membrii şi simpatizanţii partidului este unul încurajator, marcat de hotărîrea de a merge înainte şi de a continua marea bătălie pentru apărarea intereselor fundamentale ale Poporului Român. Vocea şi prezenţa PRM se vor simţi tot mai puternic pe scena politică românească încă din anul 2009, cînd vor avea loc, mai mult ca sigur, alegeri parlamentare anticipate, dar şi alegerile prezidenţiale şi europarlamentare. Au fost luate, de asemenea, cîteva măsuri organizatorice: convocarea unei şedinte a Comitetului Director al PRM pentru miercuri, 17 decembrie 2008, a Conferinţei Naţionale a PRM, în martie 2009, precum şi a Congresului V al PRM, în octombrie 2009.

  52. stirea zilnica
    12 decembrie 2008

    #

    România îngrijorează Europa

    Autor : DUMITRU AVRAM

    Publicaţiile străine acordă largi spaţii, în ultimele zile, nominalizării de către Traian Băsescu, pentru funcţia de premier, a lui Theodor Stolojan. Acesta se află în faţa sarcinii descurajante de încropire a unei coaliţii cu majoritate parlamentară. Agenţia „Reuters“ remarca, de exemplu, că Theodor Stolojan, după ce s-a înstrăinat de principalii săi rivali de centru şi de stînga, acuzîndu-i de clientelism politic şi corupţie, va trebui să stabilească un acord imposibil privind politica şi funcţiile cu inamicii săi cei mai mari, sociali-democraţii. Noul premier se află în faţa a două mari provocări: reducerile fiscale necesare pentru evitarea crizei financiare, ce va atinge apogeul anul viitor, şi relansarea reformelor anticorupţie. Pentru PD-L această lozincă ieftină, de ultimă oră, este menită să îi asigure accesul spre electorat, numai că lupta anticorupţie a fost asumată şi promovată ferm de o singură formaţiune politică: PRM. Social-democraţii caută, la rîndul lor, să-şi ajute şi să-şi menţină alegătorii mai săraci, care se tem de impactul crizei economice şi care sînt furioşi pe discrepanţele de avere din ţară, ei înşişi fiind campionii oligahiei. PD-L şi PSD scot în faţă lozinca asistenţei sociale, aceasta constituind problema-cheie pentru asigurarea liniştii sociale. Ei cred că lumea uită atît de repede că situaţia disperată în care au ajuns românii astăzi li se datorează chiar lor. Mai sînt şi alte hălci de împărţit: privatizarea domeniului energetic şi restituirea proprietăţilor.
    Este mai mult ca sigur că PD-L şi PSD se vor certa la cuţite pentru controlul legat de vînzarea companiilor energetice. Nici postul de preşedinte al Senatului nu este clarificat, pentru că ocupantul acestuia devine preşedinte interimar în cazul destituirii celui ales. Iar Traian Băsescu nu va putea uita ce i s-a întîmplat anul trecut. PSD rămîne în continuare dezamăgit de faptul că n-a putut să-şi impună un premier. De asemenea, cearta pe UDMR – afiliat, împreună cu PD-L, la Partidul Popular European – rămîne o problemă încă neelucidată. Ce va putea face, în aceste condiţii, Theodor Stolojan este uşor de bănuit. Nu va putea face mai nimic, chiar dacă Traian Băsescu a ţinut să precizeze că mandatul acestuia este de 4 ani, lăsînd, încă o dată, PSD cu gura căscată, după ce a încercat să obţină măcar promisiunea ca, într-un ciclu electoral complet, premierul să fie de 2 ani din rîndul unui partid, iar în următorii 2 din rîndul celuilalt. Cum scria publicaţia ungurească „Népszabadság“, se pare însă că adevăratul motiv pentru care una din părţi ar dori participarea UDMR la coaliţie, iar cealaltă – nu este altul. PSD se teme că PD-L, avînd spirjinul UDMR, ar exclude în timp partidul lui Mircea Geoană din Guvern (la fel cum a făcut grupul PNL-UDMR cu PD-L, la jumătatea guvernării trecute) şi ar opta pentru o guvernare minoritară. Oricum, Marko Bela vorbeşte pe faţă despre faptul că acum este nevoit să se confrunte cu extremiştii din PSD. Dar cine este Theodor Stolojan, cel care ar trebui validat de Parlament la 22 decembrie? Nu numai presa maghiară, dar şi alte publicaţii, inclusiv „International Herald Tribune“, îl privesc cam în acelaşi mod. Noul candidat pentru funcţia de prim-ministru s-a făcut remarcat în ochii românilor prin două fapte şocante. Sînt puţini cei care au uitat pînă acum că în 1992 el a fost acel premier care a naţionalizat valuta întreprinderilor, obligîndu-le să o preschimbe în lei, la cursul stabilit de Guvern. Politicianul în vîrstă de 65 de ani a fost prim-ministru al României în perioada 1991-1992. A venit atunci la Putere în calitate de om de încredere al lui Ion Iliescu, în momentul în care minerii acestuia l-au dat jos pe Petre Roman. A doua oară, Stolojan a stupefiat populaţia României atunci cînd, prevalîndu-se de starea sa precară de sănătate, şi-a retras cu cîteva săptămîni înaintea alegerilor candidatura la funcţia de preşedinte. Ţara întreagă îşi aminteşte de scena în care Băsescu a anunţat vestea, plîngînd în cadrul unei transmisiuni televizate în direct. Întrebarea este, subliniază publicaţia ungurească amintită, în ce măsură va fi capabil Theodor Stolojan, cel care, exact a doua zi după ce şi-a depus mandatul de premier, a plecat la Banca Mondială – să dea adovadă de independenţă faţă de Băsescu, care ar dori de fapt să vadă la Palatul Victoria o marionetă care să poată fi dirijată de la Palatul Cotroceni. Pentru Băsescu, miza principală a formării Guvernului constă în alegerile prezidenţiale de anul viitor. Rolul atribuit lui Stolojan este unul simplu şi serveşte, practic, realegerii sale în fruntea Statului…

  53. socul presei
    12 decembrie 2008
  54. stirea zilnica
    13 decembrie 2008

    Ungurii întind coarda…

    Autor : DUMITRU AVRAM

    În ultimul timp circulă zvonul potrivit căruia ar urma încă o lovitură de teatru în ceea ce priveşte formarea noului guvern. PD-L ar purta negocieri secrete cu PNL, pentru a elimina PSD-ul de la dialog şi a fi sigur că nu mai există nici un obstacol în readucerea UDMR-ului în Executiv. După cît de degajat părea Călin Popescu – Tăriceanu la Conferinţa de Presă de la încheierea Summit-ului de la Bruxelles şi după cît de cuminte a stat Traian Băsescu, ascultînd o între agă prelegere a premierului în funcţie, s-ar părea că înspre această direcţie se îndreaptă lucrurile. Cu Tăriceanu la conducerea Camerei Deputaţilor şi cu Theodor Stolojan pe post de premier. Ar fi soluţia cea mai convenabilă, pentru moment, lui Traian Băsescu. De altfel, disputa referitoare la eventualitatea includerii etnicilor maghiari în noul guvern al României ameninţa, încă de joi, să compromită negocierile pentru formarea unei coaliţii. PD-L îi consideră pe maghiari drept aliaţi mai naturali. Negocierile PSD-PD-L continuă să fie marcate de duritate şi din cauza divergenţelor serioase în domenii importante, cum sînt politica bugetară, protecţia socială şi reforma justiţiei. Compromisurile la care ar trebui să se ajungă îngrijorează deja Bruxelles-ul. În ceea ce-i priveşte pe unguri, aceştia joacă, aşa cum spuneam, foarte tare. Presa de la Budapesta le-a sărit imediat în ajutor, executîndu-l, pur şi simplu, pe Theodor Stolojan. „În vremurile tulburi ce au urmat execuţiei cuplului Ceauşescu, acest bărbat liberal a mai fost o dată premier, este adevărat că doar pentru un an şi, de atunci, practic, nu a jucat nici un rol în politică”, scria un cotidian ungar.
    Deşi a fost fondator de partid şi lider, continua aceeaşi publicaţie, el şi-a legat vasul după un timp – pe baza unui instinct inspirat – de actualul şef de stat, Traian Băsescu. El şi-a contopit proprii liberali în Partidul Democrat, „Partidul Băsescu”; în consecinţă, este de obicei numit – şi nu ca o laudă – drept marioneta preşedintelui. Ce îl aşt eaptă pe Stolojan? După ce a înmulţit cadourile electorale, atunci cînd România afişa o creştere record de 9%, guvernul liberal aflat la final de mandat a fost obligat să admită că are dificultăţi în strîngerea de fonduri pentru plata salariilor şi a pensiilor. La Bruxelles, Călin Popescu – Tăriceanu a ridicat cifra deficitului public. Acesta trebuia redus la 2,3% din PIB în 2008, dar a ajuns deja la 3% în 11 luni şi riscă să ajungă la 4% pînă la sfîrşitul anului. Însuşi Theodor Stolojan vorbeşte despre o situaţie economică în continuă degradare. S-a ajuns pînă acolo încît chiar şi o creştere a PIB-ului de 2-3% – şi nu una de 6% – să fie considerată optimistă. Aşadar, postcomuniştii revin la putere, cum titrează presa străină, iar situaţia din România este departe de a fi roză. Noul premier va trebui să lucreze cu materialul clientului, adică să stea drepţi în faţa mai-marilor care l-au pus acolo. Cum sublinia „Magyar Nemzet”, nici capul nu l-a durut, măcar pentru o clipă, pe Traian Băsescu atunci cînd a fost nevoit să aleagă între interesul său personal şi principiile enunţate anterior. Cînd a avut nevoie de PSD, i-au dispărut dintr-odată „anticomunismul” şi ostilitatea anterior afişată faţă de acesta. Despre o asemenea coaliţie cu PSD nu se vorbise niciodată în campania electorală, astfel încît alegătorii care i-ar fi trimis în iad pe foştii comunişti au fost stupefiaţi de schimbarea la faţă a lui Traian Băsescu. Făcînd un asemenea „compromis”, Traian Băsescu s-a gîndit să controleze şi Cabinetul, şi Parlamentul. Între timp a luat în calcul interesele sale pe termen lung, dîndu-şi seama că „anticomunismul” său începe să se clatine serios, ca să nu mai vorbim de aşa-zisa luptă împotriva corupţiei, care a continuat să rămînă vorbă goală. În altă ordine de idei, este pentru prima oară cînd ne este dat să citim cum presa din Ungaria îl face praf pe Marko Bela. În opinia acesteia, preşedintele UDMR este departe de a fi un erou, întrucît formaţiunea sa a pierdut de la alegerile trecute nu mai puţin de 200.000 de alegători. „Maghiarii din Transilvania, pur şi simplu, s-au plictisit de UDMR, care este incapabil de înnoire şi în care nu-ţi poţi asuma un rol decît dacă dai dovadă de o loialitate de neclintit faţă de conducerea atotputernică… Pentru fiecare partid românesc a devenit clar, în urma unei experienţe de 18 ani, că UDMR poate fi cumpărat cu fulgi cu tot în schimbul unor poziţii în guvern şi, din precauţie, nici măcar nu ameninţă cu demisia de la Putere”, comenta acelaşi „Magyar Nemzet”. Presa de la Budapesta se întreabă, de asemenea, dacă nu cumva verificarea activităţii desfăşurate de 4 fundaţii conduse de politicienii UDMR ar putea să aibă legături cu negocierile purtate în vederea noului guvern al României. O întrebare împotriva logicii, mai mult o smiorcăia lă şi o forţare a intrării UDMR la guvernare, pentru că, în realitate, se bănuieşte că unii oameni de frunte ai acestuia ar fi decontat la o serie de fundaţii sume mai mari decît cele permise de lege. Noul sezon politic de la Bucureşti, care a demarat cu o formulă de guvern cu totul imprevizibilă, ascunde multe surprize…

  55. stirea zilnica
    16 decembrie 2008

    Românii sînt parcă blestemaţi

    Autor : DUMITRU AVRAM

    Că românii o duc din ce în ce mai rău, asta este de domeniul evidenţei. Dar cine o fi blestemat acest popor să treacă prin asemenea experienţe cumplite? Mai mult ca oricînd, se pare că acest vot uninominal ne-a dat cu totul peste cap. Cînd va fi descoperit tot ceea ce se ascunde în spatele acestui act greu de înţeles, cineva ar trebui să plătească. Unul dintre aceia care l-au pus în practică spunea deschis că, dacă nu s-ar fi ajuns la o asemenea formulă, partidul său ar fi pierdut procente bune. Pînă aici s-a mers. Românii sînt nu numai păcăliţi, dar şi sfidaţi. Ce-au mai căutat ei la vot, din moment ce se ştiau cu mult înainte aceia care vor cîştiga? Un mecanism diabolic a făcut ca acum nimeni să nu mai înţele agă nimic din ceea ce s-a petrecut cu adevărat la 30 noiembrie. Iar perioada care a urmat, departe de a fi una a limpezirilor, ne afundă din ce în ce mai mult într-o noapte de păcură. Părea că se poate face, totuşi, ceva. Fusese nominalizat un prim-ministru, care se şi apucase de un aşa-zis program anti-criză, dar, stupoare, omul se suceşte şi nu vrea să meargă mai departe. O uluială totală a pus stăpînire pe Ţară. Nu s-au mai deschis nici noul Parlament, nu s-au mai ales nici organele sale conducătoare, pentru că totul a trebuit luat de la început. Unii au spus că asta ar fi fost o lovitură venită dinspre Palatul Cotroceni, pentru a pune PSD-ul într-o şi mai mare dificultate. Alţii sînt de părere că alianţa recent încropită ar trebui spartă imediat, ceea ce ar fi din nou pe placul Cotrocenilor, pentru că inamicul nr. 1 al acestora, PSD, n-ar mai participa la guvernare. Aşadar, înapoi la PNL!
    Cam asta se întîmplă în aceste zile de criză profundă, de nemulţumiri populare şi de şomaj, de sărăcie lucie şi de lipsuri cît cuprinde, în România Mileniului III. Oricum, varianta Stolojan era una de trecere, pentru că lumea îl ştie bine pe acest om. Un ziar din Serbia amintea faptul că Stolojan şi-a inaugurat propriul hotel în staţiunea montană Predeal, ceea ce nu este de mirare, avînd în vedere pasiunea lui pentru munte şi pentru sporturile de iarnă. „Se spune, scria publicaţia belgrădeană «Danas», că este foarte muncitor şi nu doreşte să vorbească despre viaţa lui privată. Recunoaşte că îi place foarte mult în SUA, unde corectitudinea este respectată. Îi plac păstrăvul, vinul roşu şi cel alb. Printre preferinţele muzicale menţionează formaţia ABBA, iar cărţile de economie aduse din SUA sînt cele mai preţioase obiecte din averea sa. Este căsătorit cu Elena, au împreună un fiu, Vlad, şi o fiică“. Cine şi-ar fi imaginat că un personaj cu asemenea biografie se poate comporta atît de instabil? Să fie vorba de felul de a fi al omului, sau de faptul că este dirijat asemenea unei marionete? Ungurii, care ne cunosc bine, scriau, la Budapesta, că „dacă totul e adevărat, în Capitala României s-a încheiat lupta între palate, urmînd ca, în Ajunul Crăciunului, Călin Popescu-Tăriceanu să fie înlocuit de premierul «Dragă Stolo», aşa cum îi spune Băsescu“. Parcă ar fi prevestit ceea ce va urma, pentru că tot ei aminteau faptul că alintările lui Traian Băsescu au precedente bogate. O poveste legendară ar putea fi răspunsul la modul în care fostul premier al lui Ion Iliescu s-a apropiat de Băsescu, sau viceversa. „Cert este, comenta publicaţia «Népszava», că întoarcerea politicianului numit tehnocrat nu a fost o surpriză“. Ei, uite că a fost o surpriză, pentru că Stolojan nici n-a venit bine şi a şi plecat! Lăsîndu-i pe şefii celor două partide, mult mai tineri decît el, să-şi asume, în mod direct, povara guvernării. O guvernare care începe să semene cu Iadul. Cum se ştie, în fotoliul de premier, Thoedor Stolojan l-a urmat pe Petre Roman. Iar, după ce a trecut pe la Banca Mondială, s-a ataşat de Băsescu, rupînd Partidul Naţional Liberal şi aducîndu-şi contribuţia la apariţia acestui PD-L, ce pare a fi fost născut împotriva naturii. Publicaţia ungurească pe care o menţionam făcea o previziune uluitoare: „Rămîne de văzut dacă, după criză şi după alegerile prezidenţiale de anul viitor, mentorul pri ncipal al lui Theodor Stolojan, Traian Băsescu, îi va mai spune sau nu «Dragă Stolo»“. O dilemă de scurtă durată, pentru că lucrurile s-au clarificat într-o singură zi…

  56. stirea zilnica
    16 decembrie 2008

    PLANURILE SECRETE PE CARE LE AU AMERICANII CU ROMÂNIA

    Autor : ADEVĂRATUL SERVICIU ROMÂN DE INFORMAŢII

    NOTĂ SPECIALĂ. Surse din Serviciile Secrete ne-au relatat că Traian Băsescu, împreună cu consilierii săi, a studiat cu mare atenţie informaţiile publicate în cotidianul „Tricolorul“, aparţinînd Partidului România Mare în legătură cu intenţiile politice ale unor capi din celelalte partide, în speţă PSD, PC, PNL şi UDMR, atît în alegerile parlamentare, cît şi după, pentru formarea coaliţiei de guvernare. O atenţie sporită s-a acordat acelei informaţii care se referea la suspendarea sa de către o coaliţie care s-ar fi format în jurul PSD, dacă acest partid ar fi obţinut majoritatea parlamentară şi ar fi format guvernul împreună cu PC, PNL şi UDMR. Pericolul a fost mare şi s-a lucrat intens, împreună cu Serviciile Secrete, pentru prevenirea unei astfel de situaţii absolut de neconceput pentru chiriaşul de la Cotroceni, pentru camarila sa şi stăpînii lui săi de peste Ocean. S-a repetat, într-un fel, scenariul de la suspendarea din aprilie 2007, cînd în acest joc, la ordinul Serviciilor Secrete americane, liderul PSD Mircea Geoană a fost sfătuit să-i acorde tot sprijinul lui Traian Băsescu. Este vital pentru americani să-şi păstreze poziţiile cîştigate în România cu sprijinul lui Traian Băsescu, pentru punerea în aplicare a planurilor ocultei internaţionale de înfăptuire a Noii Ordini Mondiale. Scopurile principale pe care ei intenţionează să le realizeze pînă în anul 2050, sub numele generic de Noua Ordine Mondială, sînt: 1) Stabilirea unei Noi Ordini Economice Internaţionale, sub directul control al unui organism francmasonic mond ial. 2) Stabilirea şi impunerea necondiţionată a unui Guvern Mondial francmasonic, care va fi manipulat din umbră de Noua Ordine Mondială. 3) Stabilirea viitoarelor State Unite ale Europei, ca aşa-zisă naţiune dominantă, condusă de Guvernul Mondial. 4) Ale gerea şi impunerea unui rege planetar unic, iniţiat de maeştrii francmasoni, pentru a conduce Guvernul Mondial. 5) Crearea şi promovarea unei aşa-zise „religii mondiale” („religia” satanică), ce va coordona toate religiile pămîntului şi va avea în frunte u n fel de pontif mondial.
    Mai întîi s-a vizat scoaterea din Parlament a Partidului România Mare. Liderilor acestuia li s-a dat de înţeles că va avea loc o colaborare cu PD-L pentru liniştirea şefului formaţiunii politice respective, Corneliu Vadim Tudor, care a şi fost sfătuit pe diferite canale să nu-i mai atace pe conducătorii acestui partid şi pe Traian Băsescu, aceasta fiind condiţia de trecere a pragului electoral de 5%. Odată declanşată campania electorală, acest lucru s-a făcut uitat, sondajele au început să curgă defavorabil PRM-ului, el fiind dat în permanenţă şi uneori ostentativ sub pragul electoral, ceea ce i-a determinat pe foarte mulţi dintre alegătorii români care nu aveau altă opţiune decît PRM să nu se mai prezinte la vot. Aceştia s-au pronunţat public în mai multe rînduri că „este păcat, dar degeaba se prezintă la vot şi votează PRM că şi aşa nu va intra în Parlament”. A doua etapă a constat în armonizarea procentelor celor două forţe care urmau să rămînă pe scena politică românească după alegeri, aşa cum era deja cunoscut de mai bine de 3 ani, cînd tot specialiştii Partidului România Mare au dat în vileag acest scenariu al ocultei mondiale.
    Ceea ce era de aşteptat s-a şi întîmplat, armonizarea a fost aproape perfectă, cu un plus, bineînţeles, pentru PD-L şi Traian Băsescu, tocmai pentru a-i oferi acestuia din urmă posibilitatea de a desemna primul-ministru. Sursele citate au precizat că acest fapt este atît de evident, că numai nişte neaveniţi sau rău intenţionaţi ar putea să ignore realitatea, mai ales că liderul PSD Mircea Geoană nu a avut nici un cuvînt de spus, ci a acceptat fără să crîcnească tot jocul Cotrocenilor, inclusiv desemnarea primului-ministru în persoana lui Theodor Stolojan. În fapt, nominalizarea acestuia a fost numai de formă, ca să arate opiniei publice că Traian Băsescu este un om de cuvînt. Abia ceea ce a urmat, adică nominalizarea lui Emil Boc pentru funcţia de prim-ministru, corespunde întrutotul intenţiilor lui Traian Băsescu, care a urmărit în permanenţă numirea unui e xecutant docil al directivelor sale, menit să-i pregătească rampa de lansare pentru alegerile prezidenţiale din toamna anului 2009.

    Sursa:Tricolorul

  57. stirea zilnica
    16 decembrie 2008

    Pleacă Stolojan şi vine Boc

    Autor : DUMITRU AVRAM

    Ceea ce s-a întîmplat în ultimele zile la Bucureşti a constituit o adevărată lovitură de teatru. Un spectacol de cea mai proastă calitate, de care românii nu aveau, nici pe departe, acum nevoie. Ce-a mai căutat Theodor Stolojan să-şi pună chipul pe afişele imense din campania electorală, atît de costisitoare şi de controversată, de la 30 noiembrie, din moment ce a dat bir cu fugiţii a doua zi după ce fusese nominalizat ca viitor premier? Unii spun că Traian Băse scu ştia încă de vineri seara despre această intenţie a imprevizibilului Stolojan, care ne mai obişnuise cu şocuri de acest fel. Să fie vorba de o sensibilitate umană exagerată, incompatibilă cu agresivitatea lumii publice, ori de vreo schimbare radicală legată de rosturile lui pe la Palatul Victoria, în sensul că urma să devină un adevărat captiv al disensiunilor dintre PD-L şi PSD şi, mai ales, dintre acestea şi Palatul Cotroceni? Mai mult decît atît, dar după ce a dat această copită mortală, Theodor Stolojan pare a fi în cărţi pentru portofoliul Finanţelor. În România este posibil orice. Este posibil ca un politician de rangul II cum este Emil Boc să ajungă în fruntea Guvernului într-o perioadă în care acesta nu putea fi decît unul de Uniune Naţională, condus de o personalitate puternică, eventual din afara vîltorii politice. Ceea ce a făcut Theodor Stolojan îi va cauza foarte tare lui Traian Băsescu. Românii au înţeles, cu siguranţă, că situaţia din ţara lor este una dezastruoasă, că fuga lui „Dragă Stolo” de Palatul Victoria e un semnal că nimeni nu mai poate face nimic pentru depăşirea acestor vremuri grele.
    Acum se impun măsuri radicale, cum se întîmplă de altfel şi în America, măsuri însemnînd naţionalizări, confiscarea averilor făcute în mod illicit, solidarizarea tuturor forţelor sănătoase ale societăţii pentru realizarea unui program realist de luptă împotriva sarăciei. Emil Boc este numai un jurist şi un primar, şi oricîţi specialişti ar aduna în jurul său tot nu va face nimic într-o coaliţie în care unul spune „Hăis” şi altul „Cea”. Multe companii au trecut deja la reducerea locurilor de muncă şi la oprirea producţiei, anul ce vine va marca un record dureros al şomajului – sute de mii de români vor rămîne pe drumuri – iar condiţiile dure de creditare vor reduce consumul la cote greu de imaginat cu puţin timp în urmă, toate acestea însemnînd, într-un cuvînt, recesiune. Scandalurile de corupţie, în loc să fie clarificate pînă la capăt, vor fi date uitării în mumele unor iluzorii măsuri anticriză. De mirare, în aceste condiţii, portretul mai mult decît idealist pe care o publicaţie precum „The Washington Post“ i-l face lui Emil Boc – „avocat, fost primar al oraşului transilvănean Cluj, din 2004; cel care l-a învins pe fostul primar ultranaţionalist Ghe orghe Funar şi este considerat responsabil pentru atragerea mai multor afaceri străine în oraşul de peste 300.000 de locuitori pe care îl conduce”. Aceeaşi publicaţie remarcă faptul că Boc este „vorbitor al limbilor engleză şi franceză“, iar nouă nu ne rămîne decît să ne întrebăm dacă nu cumva retragerea neaşteptată din cursă a lui Theodor Stolojan are legătură cu această prezentare mai mult decît favorabilă pe care presa americană i-o face necunoscutului Emil Boc…

  58. O.Lapusneanu
    17 decembrie 2008

    Probabil ca le este scrisa romanilor umilinta de a bea, pina la fund, paharul cu otrava al unui blestem istoric. Pentru o vreme, uitasem in ce tara traim. Sau ne-am iluzionat ca am putea sa uitam si ca drojdia fanariota s-a ispravit. Uite ca ne-am inselat. Da, asta e tara noastra. Tara in care Mihai Viteazul si Tudor Vladimirescu au fost omoriti de straini pe fondul lasitatii garzilor romanesti, care ar fi trebuit sa-i apere. Tara in care Poetul National Mihai Eminescu si Eroul National Avram Iancu au murit cu mintile ratacite. Tara in care Armata a pus tunurile pe tarani, la 1907, si pe muncitori, la 1918, 1929, 1933 si 1999, dar n-a tras nici macar un singur foc in iunie 1940 – cind ne-au fost rapite Basarabia si Bucovina de Nord – si in august 1940 – cind ne-a fost rapit Ardealul de Nord-Vest. Da, da, da, asta e tara in care traim. E tara noastra, pe care o iubim, dar haideti sa nu ne mai miram de ceea ce se petrece in ea si care n-are nici o logica si nici un echivalent, nicaieri in lume. De exemplu, in acest final de an Romania are doi sefi de Stat (adica un presedinte si un rege) si doi prim-ministri, dar nici unul din cei patru nu conduce nimic si n-are absolut nici un fel de autoritate.

  59. stirea zilnica
    18 decembrie 2008

    Anul 2008 a fost blestemat – ducă-se pe pustii!

    Autor : CORNELIU VADIM TUDOR (Text reprodus din revista „Flacăra lui Adrian Păunescu“, nr. de Anul Nou)

    În anul 1988 mi s-a prăpădit mama. Am suferit enorm, simţeam că viaţa mea nu mai are nici un rost. Unii copii îşi divinizează tatăl. Alţii îşi divinizează mama. Eu fac parte din cea de-a doua tabără. Mult mai tîrziu am scris, într-o carte a mea de aforisme, cam aşa: „Tot ce-am trăit după moartea mamei e în plus”. Şi tot uşi, n-a fost în plus. Mi-a dat Dumnezeu doi copii. M-a luminat să-mi scriu şi să-mi tipăresc cărţile. Dar rana din suflet e tot adîncă. Oh, şi de n-ar fi visele astea, în care îmi apare mama! Care uneori tace, alteori îmi vorbeşte. Aşa cu anul 1988. Atunci, în decembrie, mama s-a stins pe un pat de spital, după o agonie de două săptămîni. Apoi, după ce am băgat în pămîntul îngheţat al iernii tot ce aveam mai scump, am scris o elegie, intitulată „Anul 1988”. Ea sună aşa: „An blestemat, de unde ai venit, Din ce izvor de iad ţi-ai luat tăria? Ca o năpîrcă-n umbra unui schit Îmi nărui, diabolic, temelia Perfid ca un cutremur mă loveşti De-aş fi ştiut, te sufocam în faşă Te potopeam cu plăgi dumnezeieşti Să-ţi sting otrava răsuflării, laşă Am să te scriu cu ură-n calendar Prea multă lume în ferpar îţi plînge şi am să-ţi mîn eu carul funerar Tot biciuindu-ţi caii pîn’ la sînge În şaua ciumei negre să te duci Spurcat şi orb rămîi în amintire Te trag în ţeapa miilor de cruci Pe care le-ai cioplit prin cimitire Iar inima bolnavă de călău Să ţi-o mănînce corbii şi tăunii Tu, piază rea, cu tot cortegiul tău Cocoaşă verde a deşertăciunii”.. Au trecut 20 de ani de atunci. Anul 2008 e la fel de blestemat. Nu mi-a mai murit nimeni, din fericire. Mie nu mi-a murit , dar le-a murit altora. I-a murit ţării. Ce lung pomelnic de morţi are acest 2008! Iată cîţiva: Valentin Dinescu – 12 ianuarie (senator PRM); Ştefan Niculescu – 22 ianuarie (compozitor şi muzicolog); Vintilă Corbu – 30 ianuarie; Max Bănuş – 6 februarie; Mihaela Mitrache – 18 februarie (actriţă); Ovidiu Iuliu Moldovan – 12 martie; Ion Mihălţan – 17 martie (Episcop, membru al Sfîntului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române); George Pruteanu – 27 martie; Sabin Bălaşa – 1 aprilie; Dan Grigorescu – 15 aprilie; Monica Lovinescu – 20 aprilie; Cezar Ivănescu – 24 aprilie; Simion Pop – 12 mai (scriitor, jurnalist şi diplomat); Petre Săbădeanu – 12 mai (interpret de muzică populară); Colea Răutu – 13 mai; Dan Sluşanschi – 22 iulie (filolog român, indo-europenist, profesor doctor la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii din Bucureşti); Petre Ninosu – 26 iulie; Radu Grigorovici – 2 august (fizician român, membru al Academiei Române); Sotiris Fotopolis – 5 august (deputat din partea Uniunii Elene din România); Tudor Ţopa – 10 august (prozator şi eseist); Elena Leuşteanu – 16 august (gimnastă); Iosif Constantin Drăgan – 21 august; Ilarion Ciobanu – 7 septembrie; Ştefan Iordache – 14 septembrie; Dan Horia Mazilu – 16 septembrie; Eugen Teodoru – 25 septembrie; Anca Parghel – 5 decembrie; Paul Niculescu – Mizil – 5 decembrie; Ticu Dumitrescu – 5 decembrie. Şi, colac este pupăză (sau bomboana pe colivă), alegerile criminale, din ziua de Sfîntul Andrei! Ce ruşine! Ce porcărie! Ce mizerie pe obrazul acestui popor! Atunci, la 30 noiembrie, a murit Parlamentul României. Mafia a reuşit să cumpere peste 90% din posturile de senatori şi deputaţi. Asta e realitatea: un troc ordinar, pe care nu mi-l puteam imagina nici măcar în coşmarurile cele mai terifiante. Şi românii? Parafrazîndu-l pe amicul Adrian Păunescu, voi întreba şi eu: Totuşi, unde-au fost românii Cînd i-au cumpărat păgînii? Acolo erau, încolonaţi la urne, ca nişte copii flămînzi, într-un orfelinat. Sau au fost în case, după perdele, boicotînd prin absenţă o Istorie care nu era a lor. Aşa că anul 2008 ar fi cazul să dispară mai repede. Nu merită nici un regret, prea şi-a bătut joc de Ţara asta. Eu cred în numerologie. Aşa că sînt convins că 2009 va fi un an mai bun. Anul Revanşei.

  60. stirea zilnica
    19 decembrie 2008

    Politica banului

    Autor : DUMITRU AVRAM

    A intra în politică înseamnă a face bani. O spunem noi, dar o spune şi fostul ministru la Justiţiei, Monica Macovei, care uită însă să menţioneze faptul că în această ţară mai există şi oameni cinstiţi, şi partide cinstite. Din păcate, marea majoritate a acelora care intră în politică şi care rîvnesc la cele mai înalte funcţii în stat nu au în vedere binele poporului, ci, cu mici excepţii, propăşirea proprie, a lor şi a familiilor lor. Din acest punct de vedere, România nu este un caz similar între statele care au trecut de la socialism la capitalism, dînd peste cap cursul firesc al Istoriei. Dar parcă în România lucrurile au luat-o cu totul razna, în timp ce oamenii săraci sau foarte săraci – vreo 3 milioane – o duc din ce în ce mai greu, şmecherii îşi cumpără locuri în Parlament şi în Guvern, iar afacerile le devin din ce în ce mai prospere. Ăsta este marele necaz al ţărilor unde corupţia este lăsată să zburde în voie, sub privirile îngăduitoare ale Uniunii Europene, care, în ceea ce priveşte România, a închis pur şi simplu ochii la marea debandadă şi marea fraudă electorală de la 30 noiembrie. Aşadar, foarte puţini dintre politicienii noştri sînt preocupaţi de interesul public şi, mai ales, de Interesul Naţional. Iar atunci cînd o fac n-au parte decît de prigoană şi de încercarea celorlalţi de a-i izola. Pentru că mafioţii vor să-şi păstreze averile şi nu vor să ajungă la închisoare. Ei se apără şi lovesc. Nu este vorba doar de o totală lipsă de voinţă în combaterea corupţiei, ci de o solidarizare unanimă a politicienilor din tot mai multe partide pentru a scăpa de orice anchetă care îi priveşte. Din păcate, nici Justiţia nu reuşeşte să înţeleagă faptul că independenţa ei este un drept al poporului şi nu un permis pentru ineficienţă şi cedare în faţa marii corupţii.
    Sînt necesare măsuri urgente legate de verificarea unor înalţi demnitari în ceea ce priveşte conflictele lor de interese, prezentarea contractelor publice, este necesară confiscarea tuturor averilor dubioase şi verificarea integrităţii judecătorilor. Pînă nu se vor realiza toate acestea, să nu ne mai mirăm că o ducem rău şi că o vom duce din ce în ce mai rău. În campania electorală, cei care au intrat astăzi în Parlament strigau cît îi ţineau gura pe străzile oraşelor şi uliţele satelor că vor face din România o ţară a bunăstării şi a dreptăţii, că românii „lor“ o vor duce din ce în ce mai bune, că noi nu avem treabă cu nici un fel de criză, că protecţia socială va fi obiectivul lor numărul 1. Acuma sînt în Parlament, au grijă să arate cît mai dichisiţi, să poarte haine cît mai scumpe, chit că stau anapoda pe ei, să dea interviuri şi să se dea mari politicieni, să facă pe actorii scenei politi ce. Dar pentru că şi-au uitat promisiunile exact a doua zi după ce le-au făcut, ei nu pot fi decît nişte saltimbanci, nişte rebuturi ale unei vieţi politice autentice şi democratice…

  61. stirea zilnica
    19 decembrie 2008

    #

    Neruşinarea a atins cote demenţiale

    UN GUVERN DE MAFIOŢI ŞI DE CURVE, CARE VA FI LINŞAT DE POPOR
    MINIŞTRII PD-L *ADRIEAN VIDEANU – mafiot sută la sută, stoarce bani murdari din orice; cît timp a fost primarul Capitalei şi a pus palma-n cur cînd era mai greu (viscol, ninsori, blocaje teribile) şi a petrecut pri n cele mai exotice locuri ale Planetei. * GH. POGEA – unul dintre administratorii afacerilor infracţionale ale lui A. Videanu. * VASILE BLAGA – vameş corupt pînă în măduva oaselor; cu aparenţa că e un om al Legii, buldogul nu ştie altceva decît să facă bani, cît mai mulţi bani. * RADU BERCEANU (fost Bercovici) – născut hoţ, s-a întors la locul crimei, ca ministru al Transporturilor, fiindcă mai are de furat. * ELENA UDREA – curva lui Traian Băsescu (dar şi a lui Gabriel Oprea); halal ministru al Turismului, o ţigancă analfabetă, care s-a făcut de rîsul unei ţări întregi, neştiind că Norvegia are rege, nu preşedinte. * MONICA IACOB-RIDZI – altă curvă a lui Băsescu, fostă dansatoare la bară (?!), aşa că şpagatul şi jocul din buric au impus-o ca ministru al Tineretului şi Sportului (?!).
    MINIŞTRII PSD * GABRIEL OPREA – un ţigan şi un borfaş ordinar, îl trădează şi faţa, şi gestica; are o avere imposibil de evaluat; uite cine va fi ministru de Interne! * VICTOR PONTA – el şi cu maică-sa au furat, efectiv, Vila lui Lucreţiu Pătrăşcanu, de la Poiana Ţapului, sfidînd-o şi făcînd-o nebună (?!) pe adevărata posesoare a acestei clădiri de patrimoniu, doamna Nadia Pandrea (fiica lui Petre Pandrea şi a sorei lui Lucreţiu Pătrăşcanu). * NICOLAE NEMIRSCHI – sluga banditului Radu Mazăre, care îl impune ca ministru al Mediului. * DAN NICA – ţigan din Galaţi, protagonist al mai multor scandaluri de corupţie şi mare falsificator de sondaje (pentru asta a fost răsplătit). * IONUŢ BAZAC – un anonim, aşa-zis om de afaceri, scos în faţă de cei din fruntea PSD, care nici n-au vrut să audă de un profesionist adevărat, cum este Irinel Popescu, caracterizat, în plus, printr-o rară modestie. Explicatie trucaj: Şeful suprem al acestui guvern de marionete e sugătorul de sînge Băsescu…

    Sursa:Tricolorul (19.12.2008)

  62. stirea zilnica
    19 decembrie 2008

    Un punct de vedere:

    Autor : DANIEL DEDIU – prim-secretar al Comitetului Central de Organizare a Partidului Uniunea Comuniştilor Români (U.C.R.)

    NICOLAE CEAUŞESCU A AVUT DREPTATE… La împlinirea a 19 ani de la lovitura de stat militară din decembrie 1989, cuvintele celui ce a fost preşedintele R.S. România şi secretar general al P.C.R., Nicolae Ceauşescu, s-au confirmat în totalitate. Astfel, acesta, în seara zilei de 20.12.1989 afirma că: „Din datele de care se dispune pînă în prezent, se poate declara cu deplină certitudine că aceste acţiuni cu caracter terorist au fost organizate şi declanşate în strînsă legătură cu cercurile reacţionare, imperialiste, iredentiste, şovine şi cu serviciile de spionaj din diferite ţări străine. Scopul acestor acţiuni antinaţionale a fost acela de a provoca dezordine în vederea destabilizării situaţiei politice, economice, de a crea condiţiile dezmembrării teritoriale a României, distrugerii independenţei şi suveranităţii ţării.”
    Luînd pe rînd afirmaţiile Marelui Conducător al României Socialiste, Nicolae Ceauşescu, putem afirma că, din punct de vedere economic, România a fost „terminată”, adică fabricile, uzinele, combinatele industriale sau de creştere a animalelor au fost furate de străini sau de mafioţi şi oligarhi, sau vîndute la fier vechi. Agricultura a fost pusă pe butuci, numai 70% din pămînt fiind lucrat, iar suprafeţe mari de pămînt fiind cumpărate de străini.
    Circa 65% din produsele agroalimentare sînt din import. La fel şi îmbrăcămintea, încălţămintea şi obiectele de uz casnic sînt în majoritate din import. Peste 4 milioane de români lucrează ca slugi peste hotare.
    Din punct de vedere politic, pluripartidismul, care se spunea că va fi un model de „concurenţă loială” în cadrul „democraţiei”, a devenit un război pe viaţă şi pe moarte al românilor contra românilor, condus de grupurile mafiote, oligarhice şi de naivi politici, care vor să acceadă la putere pentru a fura ce a mai rămas din industria şi agricultura românească. Dacă în 1990 în România funcţionau peste 200 de partide politice, acum mai sînt circa 30, iar la alegerile din 30 noiembrie 2008 au intrat în Parlament 3 partide şi o organizaţie separatistă şi anticonstituţională numită UDMR. Partidul România Mare, care mai apără fiinţa naţională şi pe români la ei acasă, nu a mai încăput în Parlament din cauza legii anticonstituţionale, privind votul uninominal, proporţional, în baza căruia 70% dintre parlamentari au fost aleşi de 3 milioane de români, iar alte 4 milioane de voturi au fost redistribuite (manipulate) pentru ca parlamentarii ce au ieşit în colegii pe locurile 2 sau 3 să intre în Parlament, iar cei de pe primele locuri să nu fie aleşi ca parlamentari. Aşa s-a ajuns ca Adrian Păunescu şi Norica Nicolai să nu mai fie aleşi parlamentari, deşi au obţinut cele mai multe voturi în colegiile lor, în schimb Virgil Pop, ce se află în arestul poliţiei pentru trafic de influenţă, a fost ales. Iar un reprezentant al UDMR a fost ales cu 34 de voturi. PRM, cu preşedintele său, Corneliu Vadim Tudor, a fost tras pe dreapta şi ştim cu toţii de ce s-a întîmplat asta. Deci, voturile a 4 milioane de persoane s-au dat la partide ce nu erau agreate de acestea (UDMR şi PNL).
    Pe zi ce trece ţara cunoaşte o destabilizare nemaîntilnită. De Ziua Naţională a României, 1 Decembrie, Marko Bela de la UDMR spunea că de 70 de ani maghiarii sînt subjugaţi în România, că pentru el această zi nu are importanţă, că românii ar trebui să înveţe ungureşte… La Chişinău, ambasadorul României este avertizat ca la 1 Decembrie românii să aibă grijă ce declară… Despre toate aceste obrăznicii, autorităţile române tac, în scopul ca, la formarea noului guvern, trădătorii din UDMR să fie folosiţi la formarea majorităţii parlamentare şi… guvernamentale.
    După 19 ani, instanţele de judecată aflate în slujba trădătorilor de Neam şi de Ţară, a „oligarhilor”, a ciocoilor vechi şi noi, nu au reuşit să ne spună ce s-a întîmplat cu corpurile neînsufleţite ale soţilor Ceauşescu, asasinaţi şi înmormîntaţi după regulile popoarelor barbare, din ordinul lui Gorbaciov, al francmasoneriei şi al finanţei mondiale, conduse şi coordonate de… poporul care s-a ales… România, după 1989, este condusă de minoritari dirijaţi din exterior, adevăraţii români fiind ţinuţi de proşti, slugi, ca inculţi etc, dar buni de creat plusvaloare, pe care o însuşesc şmecherii, escrocii, bişniţarii şi… străinii. Propagandiştii capitalismului postdecembrist, ascunşi sub denumirea de analişti politici, oameni de cultură, prezentatori la radio şi televiziune, oameni prezenţi în institute de sondare a opiniei publice (dirijaţi din umbră de putere), ascunşi în fel de fel de asociaţii şi fundaţii, vin şi ne vrăjesc despre „implementarea” democraţiei în România după 1989. Astfel de indivizi sînt Cristian Pîrvulescu, autorul legii anticonstituţionale a alegerilor uninominale proporţionale (care prevede că pentru a participa la alegeri o persoană trebuie să dea statului 2.500 roni), Sorin Roşca Stănescu, Liviu Mihaiu, Mircea Dinescu, Stelian Tănase … În concluzie, putem spune că în România, după 1989, s-a instaurat un regim democrat, pentru un popor flămînd, desculţ şi … dezbrăcat, de Occident subjugat…
    Noi, adevăraţii români, îl regretăm pe Ceauşescu, un mare patriot şi un luptător neînfricat pentru apărarea independenţei, suveranităţii ţării, pentru fericirea poporului român, dar acest lucru nu este suficient atîta timp cît nu sîntem uniţi, aşteptăm pomeni de tot felul şi nu ne apucăm de muncă… Români, treziţi-vă cît nu este prea tîrziu!

  63. stirea zilnica
    19 decembrie 2008
  64. stirea zilnica
    19 decembrie 2008

    România, în pragul dezastrului

    Autor : DUMITRU AVRAM

    În aceste momente de forfotă politică inutilă, străinătatea ne priveşte ca pe nişte ciudaţi, ahtiaţi după putere şi acapararea cît mai multor funcţii în Stat. Pînă în ultima clipă, a fost ţinut în secret numele ministrului Justiţiei, şi probabil că aversiunea PSD-iştilor faţă de doamna Monica Macovei ar putea să ducă la alegerea uneia dintre cele mai proaste variante în acest sens. Dar nu aici este problema. Economiştii avertizează că România se îndreaptă cu p aşi repezi spre recesiune, întrucît ni se anunţă, pentru anul viitor, o politică fiscală de austeritate, iar Guvernul condus de Emil Boc nu va putea convinge pieţele şi pe investitorii străini că reformele economice, care au stragnat în ultimi doi ani, vor căpăta o revigorare miraculoasă. Numai cu şabloane şi generalităţi nu vom ajunge nicăieri. Nu este de ajuns să vorbeşti despre responsabilitate, să promiţi că vei proteja pătura săracă de recesiunea economică, pentru că iarna se apropie cu paşi repezi, iar criza a pus deja stăpînire pe ţară. Străinii sînt sceptici şi în ceea ce priveşte capacitatea de colaborare între cei care şi-au dorit acum puterea. Vor urma diferende extrem de puternice legate de abordarea problemelor economice, întrucît PSD-ul a promis şi va cere în continuare măsuri sociale costisitoare, greu de acoperit, dar uşor de clamat atunci cînd se afla în Opoziţie. Noul Guvern va încheia anul cu un deficit de 6% din PIB, ceea ce înseamnă aproape dublul celui impus de UE. Viitorul ministru al Finanţelor promite controale fiscale mai stricte, dar cum se va putea lupta el cu delicata doamnă de la Învăţămînt, o susţinătoare a majorărilor salariale pentru profesori, ori cu ministrul Muncii, care provine din lumea sindicală. Unul dintre artizanii votului uninominal mărturisea că vede „puţine nume decente în Guvernul pe care-l conduce Emil Boc“. „Văd clar, spunea acelaşi analist, multe persoane paraşutate de propriile grupuri de interese. Acest lucru poate aduce orice, numai reforme sănătoase nu“. În rest, străinătatea comentează deja că din actualul Guvern face parte un primar controversat al Bucureştilor, precum şi două doamne lipsite de orice expertiză în conducerea sectoarelor ce le vor fi încredinţate. Altfel, toţi liderii importanţi ai PD-L se găsesc în actuala guvernare. Singurul lor risc este să eşueze, iar Traian Băsescu să-i facă direct răspunzători de starea, dintr-un anumit moment, a României. PSD, care a preferat ministerele de imagine şi cu sensibilitate la populaţie, va juca exact rolul pe care l-a jucat şi în relaţia cu PNL, adică va fi partidul care va solicita mereu tot mai multe cheltuieli publice, în timp ce partenerul său va putea, sau nu, să le satisfacă. Reţinem, din actualitatea zilei, o declaraţie extrem de dură a lui Marko Bela, care este convins că Traian Băsescu are un rol important în faptul că UDMR a ajuns în Opoziţie, deşi a declarat de mai multe ori că, în calitate de factor de stabilitate, această organizaţie ar trebui să fie prezentă în orice Guvern. Nu se poate şti dacă Băsescu şi democraţii au întreprins într-adevăr totul pentru alungarea UDMR, dar credinţa sa este că, dacă preşedintele s-ar fi gîndit la ei, PSD ar fi „înghiţit“ şi acest lucru.

  65. stirea zilnica
    20 decembrie 2008
  66. stirea zilnica
    20 decembrie 2008

    Sa nu uitam ca 20 decembrie 1849 este adevarata zi de nastere a celui care a ramas in constiinta posteritatii cu numele: MIHAI EMINESCU !

    http://www.mihai-eminescu.net/?p=76

Comentariile nu sunt permise.